ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

EMA: Αξιολογεί το χάπι της Pfizer κατά της Covid-19

18:55 - 19 Νοε 2021 | Ειδήσεις
EMA: Αξιολογεί το χάπι της Pfizer κατά της Covid-19
Όλα τα διαθέσιμα δεδομένα σχετικά με το χάπι κατά της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την Pfizer, με όνομα Paxlovid (ριτοναβίρη), εξετάζει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Σε σχετική ανακοίνωσή του ο EMA επισημαίνει ότι ξεκινά αυτήν την αξιολόγηση για να υποστηρίξει τις εθνικές αρχές που ενδέχεται να αποφασίσουν για την πρώιμη χρήση του Paxlovid για την COVID-19, για παράδειγμα σε ρυθμίσεις χρήσης έκτακτης ανάγκης, πριν από την άδεια κυκλοφορίας.

Η αρμόδια επιτροπή του EMA θα εξετάσει δεδομένα μελέτης που συγκρίνει την επίδραση του Paxlovid με αυτή μιας εικονικής θεραπείας σε μη νοσηλευόμενους ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19 που διέτρεχαν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρή νόσο.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι το Paxlovid μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο όταν η θεραπεία χορηγήθηκε εντός 3 ή 5 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Επιπλέον θα εξεταστούν τα δεδομένα σχετικά με την ποιότητα και την ασφάλεια του φαρμάκου.

Ενώ αναμένεται να ξεκινήσει μια πιο ολοκληρωμένη κυλιόμενη αξιολόγηση πριν από μια πιθανή αίτηση για άδεια κυκλοφορίας, αυτή η τρέχουσα αξιολόγηση θα παράσχει συστάσεις σε επίπεδο ΕΕ το συντομότερο δυνατό, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις εθνικές αρχές που επιθυμούν να λάβουν αποφάσεις βασισμένες σε στοιχεία σχετικά με την πρώιμη χρήση του φαρμάκου.

Οι αρχές στην ΕΕ παραμένουν δεσμευμένες να επισπεύσουν την αξιολόγηση των θεραπειών και εμβολίων για την COVID-19, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι πληρούν τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και αποτελεσματικότητας της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.