ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να μας αφανίσει, αλλά μας ενώνει

11:32 - 02 Μαρ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να μας αφανίσει, αλλά μας ενώνει
Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε νέο διάγγελμά του την Τετάρτη (2/3) τόνισε ότι 6.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί κατά τις πρώτες έξι ημέρες από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο δεν θα καταφέρει να κατακτήσει τη χώρα του με βόμβες και αεροπορικά πλήγματα.

Πιο ενωμένη από ποτέ η Ουκρανία, καθίσταται σύμβολο του αήττητου, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχουμε γίνει ένα ενιαίο σύνολο. Εμείς έχουμε συγχωρήσει πολύ ο ένας τον άλλον. Αγαπήσαμε ο ένας τον άλλον. Βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Φοβόμαστε ο ένας για τον άλλον. Χθες το πρωί ήμαστε όλοι κάτοικοι του Χάρκοβο στην Πλατεία Ελευθερίας. Τότε ο εχθρός μάς χτύπησε όλους με πλήγματα σε κτίρια κατοικιών στην Μποροντιάνκα. Χθες το βράδυ βομβαρδιστήκαμε όλοι στο Κίεβο. Και όλοι πεθάναμε ξανά στο Μπάμπι Γιαρ, από επίθεση πυραύλων», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Αναφερόμενος στην επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσικές δυνάμεις εναντίον του μνημείου του Μπάμπι Γιαρ--ενός σημαντικού μνημείου του Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στον μαζικό τάφο 34.000 Εβραίων οι οποίοι εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1941, όταν η πόλη βρισκόταν υπό ναζιστική κατοχή--ο Ζελένσκι είπε: "Αυτή η επίθεση αποδεικνύει ότι για πολλούς ανθρώπους στη Ρωσία το Κίεβό μας είναι απολύτως ξένο".

"Δεν γνωρίζουν τίποτα για το Κίεβο, για την ιστορία μας. Αλλά όλοι τους έχουν εντολές να εξαλείψουν την ιστορία μας, να εξαλείψουν τη χώρα μας, να μας εξαλείψουν όλους", είπε ο ουκρανός πρόεδρος σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμά του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.