ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι: Πιθανό να μην υπάρξει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν

11:55 - 05 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι: Πιθανό να μην υπάρξει κατ'ιδίαν συνάντηση με τον Πούτιν
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε διάγγελμά του την Τρίτη (5/4), δήλωσε ότι πλέον είναι πιθανό να μην υπάρξει δική του συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, μετά τη σφαγή αμάχων στην Μπούκα.

«Είναι πιθανό να μην υπάρξει συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πούτιν», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, αν και σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν.

Όπως ανέφερε, η πιθανότητα διεξαγωγής περισσότερων συνομιλιών με τη Ρωσία αποτελεί πρόκληση, αλλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή. «Το ερώτημα δεν είναι αν θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις, αλλά πόσο ισχυρός είσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», σημείωσε.

Παράλληλα, διεμήνυσε ότι «η Ουκρανία θα αναζητήσει πιθανούς εγκληματίες πολέμου και οι εισαγγελείς σε άλλες χώρες θα ασχοληθούν μαζί τους».

Μάλιστα, προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να «επιστρέψει» σε δύο χρόνια στην Ουκρανία, εκτός εάν δοθούν στη χώρα επαρκείς εγγυήσεις ασφαλείας.

Επικαλούμενος το Ντονμπάς, είπε ότι η Ουκρανία και η Ρωσία δεν θα μπορέσουν να συμφωνήσουν σε όλα τα σημεία ταυτόχρονα, αλλά θα πρέπει να εργαστούν πάνω σε αυτό το θέμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.