ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μελανσόν: 33% των ψήφων στον Μακρόν και 23% στη Λεπέν

18:12 - 12 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μελανσόν: 33% των ψήφων στον Μακρόν και 23% στη Λεπέν
Δημοσκόπηση του γαλλικού ινστιτούτου Ifop επιχειρεί να ανιχνεύσει πώς θα κινηθούν στον β' γύρο των εκλογών στη Γαλλία οι ψηφοφόροι του Αριστερού υποψηφίου, Ζαν Λικ Μελανσόν.

Ο Μελανσόν, με ποσοστό 21% στον α' γύρο, θεωρείται ρυθμιστής των εξελίξεων στη μάχη ανάμεσα στον Εμανουέλ Μακρόν και την Μαρίν Λεπέν.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 33% των ψηφοφόρων του Μελανσόν δηλώνει ότι θα ψηφίσει τον Μακρόν, ενώ το 44% προσανατολίζεται στην αποχή. Το 23% των ψηφοφόρων του αριστερού υποψήφιου δηλώνει ότι θα ψηφίσει Λεπέν.

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 76% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού Ζεμούρ - ο οποίος τάχθηκε υπέρ της Λεπέν - θα την υπερψηφίσει, ενώ το 20% δηλώνει πως θα απόσχει.

Από τους ψηφοφόρους της κεντροδεξιάς Βαλερί Πεκρές, η οποία τάχθηκε κατά της Λεπέν, το 35% εμφανίζεται έτοιμο να την υπερψηφίσει στο δεύτερο γύρο, ένα άλλο 35% ψηφίζει Μακρόν, ενώ το 30% επιλέγει την αποχή.

Ως προς τους ψηφοφόρους των μικρότερων κομμάτων, η μεγάλη πλειονότητα αυτών που τοποθετούνται στη Δεξιά θα ψηφίσουν την Λεπέν στο δεύτερο γύρο, η μεγάλη πλειονότητα των ψηφοφόρων του Σοσιαλιστικού Κόμματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος θα ψηφίσουν τον Μακρόν, ενώ στους Οικολόγους οι περισσότεροι από τους ψηφοφόρους τάσσονται υπέρ του Μακρόν.

Να σημειωθεί τέλος πως αναλυτές εκτιμούν πως όσοι έκαναν αποχή στον α' γύρο, αν πάνε να ψηφίσουν, στην πλειονότητά τους θα το κάνουν υπέρ της Λεπέν. Ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα πάνε στις κάλπες στις 24 Απριλίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.