ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα ως... Κασσάνδρα διάλυσης της ΕΕ, λόγω Ουκρανίας

18:57 - 19 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Η Κίνα ως... Κασσάνδρα διάλυσης της ΕΕ, λόγω Ουκρανίας
Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας μεταδίδουν ρεπορτάζ που... προειδοποιούν την ΕΕ ότι ένας εκτεταμένος πόλεμος στην Ουκρανία θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσπασή της.

Άρθρο στην ελεγχόμενη από το κράτος Global Times, υπό τον τίτλο: «Είναι έτοιμη η Ευρώπη να δει έναν πόλεμο 10 ετών στη δική της ήπειρο;», αναφέρεται σε δηλώσεις του προέδρου Ζελένσκι, ότι ο πόλεμος θα μπορούσε να διαρκέσει για χρόνια.

Με γνώμονα αυτή τη δήλωση σχολιάζει: «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε στην Ευρώπη: θα μετατρεπόταν σε μια δεκαετία αιμορραγίας».

Το άρθρο κατηγορεί την Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ ότι παρατείνουν τη σύγκρουση παρέχοντας στην Ουκρανία οικονομική και στρατιωτική βοήθεια, «ενθαρρύνοντας την Ουκρανία να πολεμήσει έναν δεκαετή πόλεμο».

Και προσθέτει : «Μέχρι τότε, η Ευρώπη, έχοντας εμπλακεί σε έναν πόλεμο, θα χάσει εντελώς την αυτονομία της ασφαλείας και θα εξαρτηθεί πλήρως από την αμερικανική ομπρέλα.

«Θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια δεκαετή κρίση για την ενέργεια, τα τρόφιμα, τους πρόσφυγες και τον πληθωρισμό. Η κοινωνική αναταραχή θα εμφανιστεί. Το μπλοκ μπορεί ακόμη και να διασπαστεί», επισημαίνει το άρθρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.