ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν και Πούτιν δίνουν συγχαρητήρια στον Μακρόν

12:34 - 25 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν και Πούτιν δίνουν συγχαρητήρια στον Μακρόν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ήταν ένας από τους πολλούς ηγέτες που έσπευσαν να συγχαρούν τον Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του στις εκλογές που διεξήχθησαν χθες Κυριακή στη Γαλλία.

«Αδημονώ να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας — ιδίως για την υποστήριξη της Ουκρανίας, την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε μέσω Twitter ο κ. Μπάιντεν, χαρακτηρίζοντας τη Γαλλία «εταίρο-κλειδί για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων». 

Παρόμοια ήταν η τοποθέτηση του αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, που διαβεβαίωσε επίσης μέσω Twitter ότι στην Ουάσινγκτον «ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Γαλλία για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, ενισχύοντας τη μακρά και ισχυρή συμμαχία και φιλία μας».

Και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη όμως, τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν για την επανεκλογή του και του ευχήθηκε "καλή επιτυχία" στη νέα του θητεία, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

"Σας εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία στη δημόσια δράση σας καθώς και καλή υγεία", ανέφερε ο Πούτιν στο συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλε στον Μακρόν.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 25 Απρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.