ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ΗΠΑ συντονίζουν τον εξοπλισμό της Ουκρανίας

08:51 - 26 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Οι ΗΠΑ συντονίζουν τον εξοπλισμό της Ουκρανίας
Καθώς οι χώρες του ΝΑΤΟ επιδιώκουν να επιταχύνουν τις προμήθειες βαρέων όπλων στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin θα φιλοξενήσει μέλη της στρατιωτικής συμμαχίας και άλλους εταίρους στην αεροπορική βάση Ramstein στη Γερμανία σήμερα.

Στην ατζέντα των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, θα είναι οι τελευταίες αμυντικές ανάγκες της Ουκρανίας, η ενίσχυση της ασφάλειας και της κυριαρχίας της μακροπρόθεσμα ώστε να διασφαλιστεί μια σταθερή ροή εξοπλισμού.

Την παραμονή της συνάντησης, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πρόσθετη στρατιωτική χρηματοδοτική βοήθεια για την Ουκρανία.

Ο Όστιν είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Κίεβο ότι η Ουάσιγκτον θέλει να δει τις ρωσικές δυνάμεις να πληγώνονται, ώστε να μην επιχειρήσουν επανάληψη της εισβολής.

Η τελευταία ώθηση για όπλα έρχεται με τις ρωσικές δυνάμεις να μετακινούνται προς τα ανατολικά και νότια, αφού απέτυχαν να καταλάβουν το Κίεβο τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου. 

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, προειδοποίησε ξεκάθαρα ΗΠΑ και ΝΑΤΟ πως με τη στάση τους... φλερτάρουν με τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.