ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Το ΝΑΤΟ κάνει «άνω κάτω» Ευρώπη και Ασία

18:16 - 29 Απρ 2022 | Ειδήσεις
Κίνα: Το ΝΑΤΟ κάνει «άνω κάτω» Ευρώπη και Ασία
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι έχει αναστατώσει την Ευρώπη και πυροδοτεί συγκρούσεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, ως απάντηση στη δήλωση της Βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λίζα Τρας ότι η Κίνα πρέπει να «παίξει με τους κανόνες».

Aπαντώντας, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γουενμπίν επέκρινε τα σχόλια της Τρας κατηγορώντας το ΝΑΤΟ ότι απαιτεί από τις άλλες χώρες να τηρούν κανόνες, ενώ το ίδιο «διεξήγαγε άσκοπους πολέμους και βομβάρδισε κυρίαρχα κράτη, σκοτώνοντας και εκτοπίζοντας αθώους πολίτες».

«Το ΝΑΤΟ, ένας στρατιωτικός οργανισμός για τον Βόρειο Ατλαντικό, έχει έρθει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού για να προκαλέσει συγκρούσεις», συμπλήρωσε ο Γουάνγκ σύμφωνα με τον Guardian. «Εχει κάνει άνω κάτω την Ευρώπη και τώρα προσπαθεί να κάνει το ίδιο σε Ασία-Ειρηνικό, ίσως και σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.

Η Κίνα αρνήθηκε να καταδικάσει την εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία, έναν από τους στενότερους συμμάχους της, αν και δέχτηκε κριτική και παροτρύνσεις από ευρωπαϊκές και άλλες κυβερνήσεις να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στη Μόσχα. Η πρόσφατη σύνοδος κορυφής Κίνας-ΕΕ φέρεται να ήταν τεταμένη.

Άλλωστε, η ΕΕ μετά το "άδειασμα" από τον Πούτιν με τον οποίο είχε αναπτύξει εμπορικές σχέσεις, διστάζει πλέον να εμπιστευθεί και την Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.