ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κύπρος ξεκινά τις εξαγωγές φυσικού αερίου από το 2026

21:11 - 03 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Η Κύπρος ξεκινά τις εξαγωγές φυσικού αερίου από το 2026
Η Κύπρος αναμένεται να εξάγει φυσικό αέριο από το θαλάσσιο τεμάχιο «Αφροδίτη» περί το 2026, δήλωσε η Κύπρια υπουργός Ενέργειας Νατάσα Πηλείδου (φωτο), χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετικό για την Κύπρο το κλίμα που επικράτησε κατά τη χθεσινή (2/5) σύνοδο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ με αντικείμενο συζήτησης τους τρόπος απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Ερωτηθείσα αν η Κύπρος θα αξιοποιήσει τα κοιτάσματά της τώρα που έχει ανάγκη η ΕΕ από φυσικό αέριο, είπε πως αυτή είναι η προσπάθεια, ενώ σημείωσε πως ο αγωγός προς την Τουρκία είναι ένα αρκετά δύσκολο εγχείρημα που πιθανόν να αντιμετωπίσει τις ίδιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και άλλοι αγωγοί με τεχνικές και οικονομικές δυσκολίες.

Ανέφερε, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ, πως υπάρχουν πολλές επιλογές όσον αφορά τις υποδομές, σημειώνοντας πως η μία είναι τα κυπριακά κοιτάσματα να διασυνδεθούν με αγωγούς προς την Αίγυπτο, είτε μαζί με το Ισραήλ είτε ξεχωριστά.

Πρώτιστος στόχος, συνέχισε, για εξαγωγή φυσικού αερίου από την Κύπρο μέσα σε αυτά τα χρονοδιαγράμματα είναι η Αφροδίτη. Σημείωσε, παράλληλα, πως όσο πιο πολλές επιβεβαιωμένες ποσότητες φυσικού αερίου προστίθενται στα κοιτάσματα της Κύπρου, τόσο πιο εύκολη είναι η ανάπτυξη.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:15 - 03 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.