ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Η βρετανική οικονομία δεν οδεύει προς ύφεση

16:58 - 27 Μαϊ 2022 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Η βρετανική οικονομία δεν οδεύει προς ύφεση
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «δεν οδεύει απαραίτητα» σε ύφεση, αφού ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, ανακοίνωσε ένα πακέτο βοήθειας 15 δισ. λιρών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας και ο πληθωρισμός.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, δήλωσε: 

«Υπάρχουν προοπτικές μπροστά για το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι απίστευτα συναρπαστικές», τονίζοντας ότι «εάν βεβαιωθούμε ότι έχουμε μια διορατική προσέγγιση για τα ταλέντα από το εξωτερικό –θέλουμε να ελέγξουμε τη μετανάστευση αλλά να επιτρέψουμε στο ταλέντο που χρειαζόμαστε να εισέλθει στη χώρα– διορθώνουμε τα ζητήματα ενεργειακού εφοδιασμού μας, διορθώνουμε τα προβλήματα στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένα από τα απίστευτα πράγματα για την οικονομία αυτή τη στιγμή είναι ότι η ανεργία βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που ήμουν δύο ετών». 

Ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον, αναγνώρισε ότι θα υπάρξει μια «δύσκολη περίοδος» μπροστά, αλλά δήλωσε βέβαιος για το ότι οι τιμές της ενέργειας θα αρχίσουν να πέφτουν.

Παράλληλα, σε σχετική ερώτηση για το αν το Ηνωμένο Βασίλειο οδεύει προς ύφεση, απάντησε: «Όχι απαραίτητα καθόλου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.