ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να πάρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου

08:20 - 03 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Κρίσιμες αποφάσεις καλείται να πάρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένει δύσκολες συνομιλίες όταν τα 164 μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου συναντηθούν αργότερα αυτόν τον μήνα στη Γενεύη.

Οι συζητήσεις υψηλού επιπέδου θα επικεντρωθούν στις επιδοτήσεις για την αλιεία και τους αγρότες, τις πατέντες εμβολίων Covid-19 και τη μεταρρύθμιση του ίδιου του οργανισμού. Άλλωστε, ο ρόλος του Εμπορίου εν μέσω πολέμου αποδεικνύεται εξαιρετικά κρίσιμος, καθώς πληθαίνουν οι προειδοποιήσεις για επισιτιστική κρίση.

Ορισμένοι αναμένουν ακόμη ότι οι αντιπροσωπείες θα πιέσουν ενάντια στα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από χώρες όπως η Ινδία στις εξαγωγές τροφίμων της εν μέσω των παγκόσμιων περιορισμών εφοδιασμού. Οι πιθανότητες επίτευξης οποιασδήποτε σημαντικής επιτυχίας είναι περιορισμένες, όπως μεταδίδουν ξένα ΜΜΕ.

Οι υπουργοί εμπορίου της ΕΕ θα προετοιμάσουν την υπουργική διάσκεψη όταν συναντηθούν σήμερα στο Λουξεμβούργο, όπου θα επανεξετάσουν τις εμπορικές σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ και θα εξετάσουν την προοπτική ενός εμπορικού διαλόγου υψηλού επιπέδου με την Κίνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.