ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Moderna: Ισχυρή απόκριση το νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Omicron

11:56 - 24 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Moderna: Ισχυρή απόκριση το νέο εμβόλιο για τη μετάλλαξη Omicron
Ισχυρή ανοσολογική απόκριση έναντι των ταχέως διαδεδομένων υποπαραλλαγών Omicron BA.4 και BA.5, φαίνεται πως έχει δημιουργήσει μια ενημερωμένη έκδοση του εμβολίου της Moderna κατά του COVID-19, που έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει την παραλλαγή Omicron.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η φαρμακευτική εταιρεία, το ενημερωμένο εμβόλιο είναι ένα δισθενές εμβόλιο, που σημαίνει ότι στοχεύει δύο διαφορετικές παραλλαγές του κορονοϊού, την αρχική έκδοση το 2020 και την παραλλαγή Omicron, που κυκλοφόρησε ευρέως τον περασμένο χειμώνα.

Μάλιστα, η εταιρεία δήλωσε ότι, αν και το εμβόλιο προκάλεσε ασθενέστερη ανταπόκριση κατά των BA.4 και BA.5 από ό,τι κατά της υποπαραλλαγής BA.1, η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για την καταπολέμησή του, τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι το νέο εμβόλιο θα μπορούσε να παράγει «μακροπρόθεσμη προστασία ενάντια σε ολόκληρη την οικογένεια των παραλλαγών της Omicron».

«Είναι μια ισχυρή απάντηση αντισωμάτων», τόνισε ο ιατρικός διευθυντής της Moderna, σε συνέντευξη Τύπου, σύμφωνα με το Reuters και συμπλήρωσε πως «είναι πιθανό να είναι μακράς διαρκείας και πιστεύω ότι, σύμφωνα με τα ευρήματα, η πρωτογενής διέγερση ή ο εμβολιασμός με το ενημερωμένο εμβόλιο θα μπορούσε πράγματι να αποτελέσει σημείο καμπής στον αγώνα μας ενάντια στον ιό SARS-cov-2».

Αξίζει να τονισθεί ότι η εταιρεία σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση στις ρυθμιστικές αρχές τις επόμενες εβδομάδες για να ζητήσει έγκριση για το εμβόλιο – το οποίο ονομάζει mRNA-1273.214 – για την φθινοπωρινή περίοδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.