ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευλογιά των πιθήκων: Σήμερα οι πρώτες παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ

17:10 - 28 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Ευλογιά των πιθήκων: Σήμερα οι πρώτες παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ
Σήμερα, Τρίτη (28/6) ξεκινάει η παράδοση των πρώτων δόσεων εμβολίου ως απάντηση στην τρέχουσα επιδημία της ευλογιάς των πιθήκων, με 5.300 δόσεις αρχικά να φτάνουν στην Ισπανία, από τις συνολικά 109.090 δόσεις που έχουν αγοραστεί.

Ειδικότερα, η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε:

«Από σήμερα φτάνουν οι πρώτες παραδόσεις εμβολίων για την αντιμετώπιση της επιδημίας της ευλογιάς των πιθήκων στις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο. Πρόκειται για μια Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας που ανταποκρίνεται σε πραγματικό χρόνο σε νέες απειλές για την υγεία και προστατεύει τους πολίτες της. Είναι η πρώτη φορά που, μέσω της Αρχής Ετοιμότητας και Αντίδρασης για την Υγεία (HERA), αγοράζουμε και δωρίζουμε απευθείας εμβόλια στα κράτη μέλη. Με την HERA να λειτουργεί, η ΕΕ έχει ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά της να ανταποκρίνεται και να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις νέες απειλές για την υγεία».

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες δόσεις αγοράστηκαν από την Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Υγειονομικής Ανάγκης (HERA) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αξίζει να τονισθεί ότι οι δόσεις των εμβολίων κατανέμονται αναλογικά με τον πληθυσμό κάθε χώρας. Τα κράτη μέλη με υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ευλογιάς των πιθήκων (κατά την ημερομηνία σύναψης της σύμβασης) τίθενται σε προτεραιότητα για τις παραδόσεις.

Τα εμβόλια παραδίδονται απευθείας από τη φαρμακευτική εταιρεία στα κράτη μέλη. 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.