ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέστερ (Fed): Υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μ.β.

12:12 - 29 Ιουν 2022 | Ειδήσεις
Μέστερ (Fed): Υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μ.β.
Υπέρ μιας αύξησης των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης θα ταχθεί η πρόεδρος της Federal Reserve του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, στην επόμενη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed τον Ιούλιο, εάν οι οικονομικές συνθήκες παραμείνουν ίδιες.

«Αν οι συνθήκες ήταν ακριβώς όπως είναι σήμερα, πηγαίνοντας σε εκείνη τη συνάντηση - αν η συνάντηση γινόταν σήμερα - θα υποστήριζα τις 75 γιατί δεν έχω δει τους αριθμούς από την πλευρά του πληθωρισμού που πρέπει να δω για να σκεφτώ ότι μπορούμε να επιστρέψουμε σε αύξηση κατά 50», ανέφερε, μιλώντας στο CNBC.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θα προβεί σε αξιολόγηση των συνθηκών προσφοράς και ζήτησης τις επόμενες εβδομάδες πριν από τη συνάντηση, προκειμένου να καθορίσει την προτιμώμενη πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

«Νομίζω ότι το να φτάσουμε τα επιτόκια σε αυτό το 3-3,5% είναι πολύ σημαντικό, να το κάνουμε και να το κάνουμε γρήγορα και με συνέπεια καθώς προχωράμε, επομένως μετά από αυτό το σημείο νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερη αβεβαιότητα για το πόσο μακριά θα πρέπει να πάμε προκειμένου να χαλιναγωγήσουμε τον πληθωρισμό», τόνισε η Μέστερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.