ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΟΥ: Περισσότερα από 6.000 τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων

18:13 - 06 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
ΠΟΥ: Περισσότερα από 6.000 τα κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έχουν αναφερθεί περισσότερα από 6.000 κρούσματα της ευλογιάς των πιθήκων από 58 χώρες κατά την τρέχουσα έξαρση του ιού.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από τη Γενεύη, ανέφερε ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ θα συγκαλέσει εκ νέου συνεδρίαση της επιτροπής που θα συστήσει να κηρυχθεί η επιδημία παγκόσμια υγειονομική έκτακτη ανάγκη, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του ΠΟΥ, την εβδομάδα που αρχίζει στις 18 Ιουλίου ή νωρίτερα.

Στην προηγούμενη συνεδρίασή της στις 27 Ιουνίου, η επιτροπή αποφάσισε ότι η έξαρση, με τα κρούσματα να αυξάνονται τόσο σε αφρικανικές χώρες όπου συνήθως εξαπλώνεται όσο και παγκοσμίως, δεν συνιστούσε ακόμη μια κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης.

«Συνεχίζω να ανησυχώ για την κλίμακα και την εξάπλωση του ιού σε όλο τον κόσμο», υπογράμμισε ο Τέντρος, προσθέτοντας ότι η έλλειψη test σημαίνει ότι πιθανότατα υπάρχουν πολλά περισσότερα κρούσματα που δεν έχουν αναφερθεί, και τονίζοντας ότι περίπου το 80% των κρουσμάτων καταγράφεται στην Ευρώπη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:21 - 06 Ιουλ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.