ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ενόψει υψηλών θερμοκρασιών

16:40 - 15 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Βρετανία: Κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης ενόψει υψηλών θερμοκρασιών
Κατάσταση συναγερμού έχει σημάνει η Βρετανία, ενόψει των υψηλών θερμοκρασιών, που θα φτάσουν ή και θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα και την Τρίτη.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι, πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που μπορεί να έχει «σοβαρό αντίκτυπο σε ανθρώπους και υποδομές». Αν επαληθευθεί η εκτίμηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Βρετανίας, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που καταγράφεται τόσο υψηλή θερμοκρασία. 

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού για υψηλές θερμοκρασίες από το 3 στο 4 που είναι το μέγιστο.

Αξίζει να σημειωθεί πως το επίπεδο αυτό είναι χαρακτηρισμένο «Εθνική Έκτακτη Ανάγκη» καθώς προβλέπεται «Σοβαρός ή Παρατεταμένος Καύσωνας». Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως τονίζει ο Αρμόδιος Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας (UKHSA), ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να πάρουν τα μέτρα τους για να προφυλαχτούν από τη ζέστη, «όχι μόνο οι λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά ακόμη και υγιή άτομα με καλή φυσική κατάσταση», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο UKHSA.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.