ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χόλτσμαν(ΕΚΤ): Θα ανεχτούμε την ύφεση προκειμένου να λυγίσουμε τον πληθωρισμό

10:06 - 25 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Χόλτσμαν(ΕΚΤ): Θα ανεχτούμε την ύφεση προκειμένου να λυγίσουμε τον πληθωρισμό
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να χρειαστεί να αποδεχθεί μια μέτρια ύφεση προκειμένου να περιοριστούν οι πιέσεις στις τιμές εάν διακρίνει σημάδια ότι οι πληθωριστικές προσδοκίες αυξάνονται, δήλωσε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Ρόμπερτ Χόλτσμαν.

«Ελπίζουμε ότι αυτό δεν θα είναι απαραίτητο», είπε ο Χόλτσμαν στον αυστριακό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ORF αργά την Κυριακή (24/7).

Οι ρυθμιστές επιτοκίων της Ευρωζώνης αξιολογούν τον αντίκτυπο των αυξήσεων επιτοκίων στην οικονομική παραγωγή μετά από μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση κατά μισή μονάδα αυτόν τον μήνα.

Η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, δεσμεύτηκε σε αύξηση των επιτοκίων για όσο διάστημα χρειαστεί για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%.

Ο Χόλτσμαν, ο οποίος είναι επίσης διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Αυστρίας, είπε ότι το μέγεθος ενός επόμενου βήματος σύσφιξης τον Σεπτέμβριο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις στις οικονομικές προοπτικές. Αυτό θα καθορίσει εάν η επόμενη κίνηση θα είναι μια άλλη αύξηση 50 μονάδων βάσης, μεγαλύτερη ή μικρότερη, είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.