ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Σούνακ-Τρας στο πρώτο debate

12:23 - 26 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Βρετανία: Διασταύρωσαν τα ξίφη τους Σούνακ-Τρας στο πρώτο debate
Τα ξίφη τους διασταύρωσαν σχετικά με το πολιτικό τους όραμα και το μέλλον της Μεγάλης Βρετανίας, στο πρώτο τους τηλεοπτικό debate στο BBC, ο Ρίσι Σούνακ και η Λιζ Τρας.

Ειδικότερα, τα θέματα που κυριάρχησαν στη χθεσινή τηλεμαχία των δύο αντιπάλων, ήταν οι μειώσεις των φόρων, η σχέση της Βρετανίας με την Κίνα, αλλά και το Brexit.

Ο Σούνακ φαίνεται πως είπε στην κ. Τρας ότι το σχέδιό της για μείωση των φόρων «θα οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους στη δυστυχία» και θα κοστίσει στους Συντηρητικούς τις επόμενες εκλογές, τονίζοντας πως ο ίδιος θα προχωρήσει σε μείωση των φόρων μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα ελεγχθεί ο πληθωρισμός.

Από την πλευρά της, η Λιζ Τρας τόνισε πως ο Σούνακ θα οδηγήσει τη Βρετανία στην ύφεση και τον κατηγόρησε για «ζοφερές» οικονομικές προβλέψεις, ενώ υπογράμμισε ότι αύξησε τους φόρους στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά δεκαετιών.

{https://twitter.com/RishiSunak/status/1551663423343144960}

Μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε και το Brexit, με τον Σούνακ να σημειώνει χαρακτηριστικά ότι εν αντιθέσει με εκείνον η Τρας έκανε εκστρατεία κατά του Brexit.

«Ίσως έμαθα από αυτό», απάντησε εκείνη. Αργότερα, τόνισε ότι χάρη στο δημοψήφισμα για το Brexit έμαθε να μην εμπιστεύεται τις προβλέψεις του Υπουργείου Οικονομικών για την πορεία της χώρας. 

{https://twitter.com/trussliz/status/1551677071008710656}

Αναφορικά με τις σχέσεις της Βρετανίας με την Κίνα, η Λις Tρας άσκησε σκληρή κριτική στον Σούνακ, ο οποίος ζήτησε από τη Βρετανία να κρατήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στην Κίνα επισημαίνοντας ότι μόλις τον περασμένο μήνα το υπουργείο Οικονομικών καλούσε σε σύσφιξη των διμερών και οικονομικών σχέσεων.

Με τη σειρά του, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι Τρας κάνει εξαγγελίες περί «χρυσής εποχής» στις σχέσεις μεταξύ Βρετανίας- Κίνας.

Ωστόσο, παρά τις έντονες διαφωνίες των δύο υποψηφίων, φαίνεται ότι στο μόνο πράγμα που συμφώνησαν είναι ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, δεν θα αναλάβει υπουργικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση.

Ποιος ήταν ο χθεσινός νικητής;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η Τρας φαίνεται πως κυριάρχησε στη χθεσινή τηλεμαχία, ωστόσο δημοσκόπηση της Opinium δείχνει ότι οι δύο αντίπαλοι βρέθηκαν σχεδόν ισόπαλοι. Μάλιστα, ο Σούνακ φαίνεται να προηγείται με μία μόλις μονάδα (39%) έναντι της Τρας (38%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.