ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ:Παρουσιάζει χάρτη για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

13:08 - 26 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
ΕΚΤ:Παρουσιάζει χάρτη για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη
Σήμερα, (26/7) η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) παρουσίασε επίσημα, σε συνεργασία με τους διοικητές 26 ευρωπαϊκών εθνικών κεντρικών τραπεζών και εθνικών αρμόδιων αρχών, τον χάρτη του ΕΣΚΤ και του ΕΕΜ για την ισότητα, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη.

Τα συμβαλλόμενα μέρη δεσμεύονται ότι οι οργανισμοί τους θα επισπεύσουν τις προσπάθειες για την προώθηση εργασιακών χώρων που διέπονται από σεβασμό και αξιοπρέπεια. Δεσμεύονται επίσης να διασφαλίσουν ότι οι εργασιακοί χώροι τους είναι απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε μορφή διάκρισης.

«Οργανισμοί με πιο πολυσυλλεκτικό και συμπεριληπτικό χαρακτήρα επιτυγχάνουν καλύτερα αποτελέσματα. Ενώνοντας τις επιμέρους προσπάθειές μας ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια καλύτερη απεικόνιση της διαφορετικότητας των πολιτών που υπηρετούμε», αναφέρει η Πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 

Υπογράφοντας τον χάρτη, όλοι οι συμμετέχοντες οργανισμοί επιβεβαιώνουν την κοινή τους αντίληψη ότι οι πολυσυλλεκτικοί και συμπεριλήψιμοι χώροι εργασίας ενισχύουν τις επιδόσεις και την ανθεκτικότητα των ίδιων των οργανισμών.

Ο χάρτης ορίζει τις κοινές αρχές, τους κοινούς στόχους και τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που θα βελτιώσουν την εργασιακή κουλτούρα σε επίπεδο συστήματος. Επιπλέον, προασπίζει τις αρχές σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι ως προς τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια και ότι ομάδες με πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα αναπτύσσουν πιο καινοτόμες λύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.