ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν στο Σότσι στις 5 Αυγούστου

17:45 - 26 Ιουλ 2022 | Ειδήσεις
Συνάντηση Πούτιν- Ερντογάν στο Σότσι στις 5 Αυγούστου
Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, στις 5 Αυγούστου στο Σότσι της Ρωσίας, ανακοίνωσαν σήμερα (26/7) η τουρκική προεδρία και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που επικαλείται τον Πεσκόφ, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν περιφερειακά προβλήματα και τις διμερείς σχέσεις.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν τελευταία φορά στις 19 Ιουλίου στην Τεχεράνη, τρεις ημέρες πριν από την υπογραφή μιας συμφωνίας ανάμεσα στη Μόσχα, το Κίεβο, την Άγκυρα και τα Ηνωμένα Έθνη για την επανάληψη του εμπορίου ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Το κοινό κέντρο συντονισμού (JCC) για την επανάληψη των εξαγωγών σιτηρών αναμένεται να ανοίξει με μια τελετή στην Κωνσταντινούπολη αύριο, Τετάρτη, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Η συνάντηση Ερντογάν – Πούτιν στο Σότσι  έρχεται επίσης καθώς ο Τούρκος πρόεδρος απειλεί από τον Μάιο να εξαπολύσει επίθεση στη βορειοανατολική Συρία για να δημιουργήσει μια ζώνη ασφαλείας 30 χιλιομέτρων στα σύνορα της χώρας με σκοπό για να κρατήσει μακριά τους Κούρδους μαχητές του PKK και τους συμμάχους τους.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.