ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κούβα: Μεγάλη πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις- Δεκαεπτά αγνοούμενοι

11:27 - 07 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Κούβα: Μεγάλη πυρκαγιά σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις- Δεκαεπτά αγνοούμενοι
Δεκαεπτά άνθρωποι αγνοούνται και 77 έχουν τραυματιστεί μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε από κεραυνό σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Κούβα, της οποίας η κυβέρνηση ζήτησε χθες (6/8) βοήθεια από το εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα, οι δεκαεπτά αγνοούμενοι είναι πυροσβέστες που βρίσκονταν πλησιέστερα σε μια φλεγόμενη δεξαμενή όταν σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, σύμφωνα με την προεδρία της Κούβας, η οποία «ζήτησε τη βοήθεια και τις συμβουλές φιλικών χωρών με εμπειρία στον πετρελαϊκό τομέα».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ, εκτίμησε ότι θα χρειαστεί χρόνος έως ότου η φωτιά τεθεί υπό έλεγχο.

Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι τρεις σε πολύ σοβαρή κατάσταση και δώδεκα είναι σοβαρά τραυματισμένοι, σύμφωνα με την Granma, την επίσημη εφημερίδα της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

Το χρονικό

Η πυρκαγιά ξέσπασε τη νύχτα της Παρασκευής όταν κεραυνός χτύπησε μια από τις δεξαμενές των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στα προάστια του Ματάνσας, μιας πόλης 140.000 κατοίκων που βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας. Η φωτιά εξαπλώθηκε στη συνέχεια σε δεύτερη δεξαμενή.

Σύμφωνα με την Granma, το αλεξικέραυνο δεν άντεξε την ισχύ της ηλεκτρικής εκκένωσης. Ο κυβερνήτης του Ματάνσας, ο Μάριο Σαμπίνες Λορέντσο, ανέφερε ότι περίπου 800 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον Άσμπελ Λεάλ, διευθυντή εμπορικών δραστηριοτήτων της Cuba Petoleo Union (CUPET), η πρώτη δεξαμενή «περιείχε σχεδόν 26.000 κυβικά μέτρα εγχώριου αργού – ή περίπου το 50% της μέγιστης χωρητικότητάς της», τη στιγμή της καταστροφής. Η δεύτερη δεξαμενή περιείχε 52.000 κυβικά μέτρα μαζούτ. Υποστήριξε ότι η Κούβα δεν έχει βρεθεί ποτέ στο παρελθόν αντιμέτωπη με πυρκαγιά τέτοιας έκτασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.