ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η θρυλική Σερένα Γουίλιαμς έτοιμη για το μεγάλο φινάλε

07:59 - 10 Αυγ 2022 | Ειδήσεις
Η θρυλική Σερένα Γουίλιαμς έτοιμη για το μεγάλο φινάλε
Η γυναίκα-θρύλος του τένις Σερένα Γουίλιαμς ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, σε άρθρο της Vogue που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

«Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη «αποχώρηση», έγραψε ο Ουίλιαμς. "Ίσως η καλύτερη λέξη για να περιγράψω αυτό που κάνω είναι "εξέλιξη". Είμαι εδώ για να σας πω ότι εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα."

Η Γουίλιαμς, τον επόμενο μήνα γίνεται 41 ετών και σταματά το τένις έχουν κατακτήσει συνολικά 73 τίτλους καριέρας. Εξ αυτών 23 γκραν σλαμ.

Τα κέρδη της όλα αυτά τα χρόνια, μόνο από το τένις, αγγίζουν τα 95 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ουίλιαμς χαιρετίζεται ευρέως ως ένας από τους μεγαλύτερους αθλητές όλων των εποχών. Στη Vogue, σημειώνει ότι ορισμένοι από τους επικριτές της επισημαίνουν ότι δεν έχει κερδίσει τους περισσότερους τίτλους Grand Slam στην ιστορία του γυναικείου τένις.

«Υπάρχουν άνθρωποι που λένε ότι δεν είμαι η GOAT επειδή δεν ξεπέρασα το ρεκόρ της Margaret Court με 24 τίτλους γκραν σλαμ», έγραψε η  Williams και πρόσθεσε: «Θα έλεγα ψέματα αν έλεγα ότι δεν ήθελα αυτόν τον δίσκο».

Έκανε σαφές ότι θα κάνει μία τελευτραία προσπάθεια, καθώς θα αποσυρθεί μετά το U.S Open, το οποίο θα διαρκέσει από τα τέλη Αυγούστου έως τον Σεπτέμβριο. Μια νίκη εκεί θα της έδινε το ρεκόρ σε Grand Slam.

«Δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμη να κερδίσω τη Νέα Υόρκη. Αλλά θα προσπαθήσω», έγραψε η Ουίλιαμς για το τουρνουά.

Στη διάρκεια της καριέρας της ήταν στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για 319 εβδομάδες (186 σερί) ενώ έχει κερδίσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικά έπαθλα.

Πλέον θέτει άλλους στόχους: Αποκάλυψε μάλιστα ότι σκοπεύει να αποκτήσει δεύτερο παιδί.

Η Williams είναι παντρεμένη με τον ιδρυτή του Reddit, Alexis Ohanian.

«Πρέπει να επικεντρωθώ στο να γίνω μαμά, στους πνευματικούς μου στόχους και τελικά να ανακαλύψω μια διαφορετική, αλλά απλά συναρπαστική Σερένα. Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες», κατέληξε.

Επαγγελματικά, προσπαθεί να επεκτείνει τη Serena Ventures, μια μικρή επενδυτική εταιρεία έξι ατόμων που ήταν ένας από τους πρώτους επενδυτές στο MasterClass. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.