ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυση κατά του Τραμπ και των παιδιών του για απάτη

19:38 - 21 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Μήνυση κατά του Τραμπ και των παιδιών του για απάτη
Η γενική εισαγγελέας της Νέας Υόρκης κατέθεσε την Τετάρτη (21/9) μήνυση κατά του Ντόναλντ Τραμπ καθώς «εμπλέκεται εδώ και χρόνια σε οικονομικές απάτες για να πλουτίσει περαιτέρω ο ίδιος, η οικογένειά του και ο Όμιλος Τραμπ».

«Με τη βοήθεια του Ντόναλντ του νεότερου, του Έρικ, της Ιβάνκα και άλλων κατηγορουμένων, ο Τραμπ αυξομείωνε παράνομα την περιουσία του κατά δισεκατομμύρια προκειμένου να παίρνει ή να αποπληρώνει δάνεια, να λαμβάνει ασφαλιστικά οφέλη και να πληρώνει χαμηλότερους φόρους», έγραψε η γενική εισαγγελέας, Λετίσια Τζέιμς στο Twitter.

Η Τζέιμς δήλωσε ότι η Νέα Υόρκη σκοπεύει να αναγκάσει τον Τραμπ να καταβάλει 250 εκατομμύρια δολάρια, απαγορεύοντας παράλληλα στην οικογένειά του να διοικεί επιχειρήσεις στην Πολιτεία, προσθέτοντας ότι το γραφείο της θα προβεί σε ποινική παραπομπή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Η εν λόγω μήνυση αντιπροσωπεύει μια πρωτοφανή νομική ενέργεια εναντίον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, ο οποίος παραμένει η πιο ισχυρή προσωπικότητα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος και εξετάζει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.