ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σνάμπελ (ΕΚΤ):Μονόδρομος η αύξηση των επιτοκίων παρά τις δυσμενείς προοπτικές

12:50 - 22 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Σνάμπελ (ΕΚΤ):Μονόδρομος η αύξηση των επιτοκίων παρά τις δυσμενείς προοπτικές
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν πρέπει να σταματήσει τις αυξήσεις των επιτοκίων παρά τις προοπτικές ύφεσης, τόνισε μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Ισαμπέλ Σνάμπελ, σε συνέντευξη της στη γερμανική ιστοσελίδα T-Online.

Πιο συγκεκριμένα, η Σνάμπελ υποστήριξε πως τα «επιτόκια πρέπει να συνεχίσουν να ανεβαίνουν», καθώς παρά το γεγονός ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει κάμψη στην οικονομία της λόγω της αύξησης των επιτοκίων, ο πληθωρισμός παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα

«Είναι ξεκάθαρό πως πρέπει να συνεχίσουμε να αυξάνουμε τα επιτόκια» δήλωσε η Σνάμπελ.

Παράλληλα, όπως σημείωσε η ίδια, αν και η οικονομική δραστηριότητα στα 19 κράτη μέλη της Ευρωζώνης μπορεί να παραμείνει στάσιμη και να μην οδηγηθεί σε ύφεση, η Γερμανία έχει λιγότερες πιθανότητες να αποφύγει μια συρρίκνωση του ΑΕΠ.

Είναι «ακόμα πιο σημαντικό» να στέλνουμε σαφή μηνύματα ότι οι άνθρωποι μπορούν να βασιστούν στην ΕΚΤ και ότι η ακρίβεια θα υποχωρήσει, υπογράμμισε η Σνάμπελ.

«Αναμένω ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια στην επόμενη συνεδρίασή του», υποστήριξε, ενώ τόνισε ότι «αυτό που δεν μπορώ να πω είναι πόσο μεγάλη θα είναι αυτή η αύξηση ή σε ποιο επίπεδο θα σταματήσουμε να τα αυξάνουμε. Αποφασίζουμε συνάντηση με συνάντηση, με βάση την αξιολόγηση όλων των οικονομικών και πληθωριστικών δεδομένων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.