ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Ο στρατός απειλεί να καταπνίξει την επανάσταση-Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις

13:06 - 23 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ιράν: Ο στρατός απειλεί να καταπνίξει την επανάσταση-Κλιμακώνονται οι διαδηλώσεις
Σε απειλές ότι θα «αντιμετωπίσει τους εχθρούς» προκειμένου να διασφαλίσει την ασφάλεια στη χώρα, προχώρησε ο στρατός του Ιράν καθώς οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία της Μαχσά Αμινί κλιμακώνονται.

Η δολοφονία της Αμινί έχει πυροδοτήσει την οργή των γυναικών, οι οποίες ξεχύνονται στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, καίγοντας μαντίλες και κόβοντας τα μαλλιά τους. Ακόμα, κάποιες κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς τη μαντίλα τους ως ένδειξη αντίστασης ενάντια στην καταπίεση και τον φανατισμό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, σε ανακοίνωσή του ο στρατός ανέφερε ότι «αυτές οι απελπισμένες ενέργειες αποτελούν μέρος της κακής στρατηγικής του εχθρού να αποδυναμώσει το ισλαμικό καθεστώς».

Υπενθυμίζεται ότί την Πέμπτη, είχε προηγηθεί η δήλωση του Ιρανού προέδρου, Ραΐσι, ότι οι «πράξεις χάους» δεν είναι αποδεκτές, σε μια προειδοποίηση προς τους διαδηλωτές που έχουν βγει στους δρόμους σε όλη τη χώρα.

{https://twitter.com/GLNoronha/status/1572614341593075717}

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, ο κ. Ραΐσι πρόσθεσε ότι διέταξε έρευνα για την υπόθεση της 22χρονης. «Υπάρχει ελευθερία έκφρασης στο Ιράν… αλλά οι πράξεις χάους είναι απαράδεκτες», είπε ο κ. Ραΐσι, ο οποίος αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην Ισλαμική Δημοκρατία από το 2019.

{https://twitter.com/JayinKyiv/status/1572411055720071168}

Η κουρδική οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων Hengaw δημοσίευσε ένα βίντεο όπου ακούγονται σφοδροί πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας και κατηγόρησε τις δυνάμεις ασφαλείας για χρήση βαρέων και ημιβαρέων όπλων εναντίον αμάχων στη βορειοδυτική πόλη Όσναβιεχ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.