ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωζώνη: Χαμηλό 27 μηνών για τη μεταποιητική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο

11:15 - 03 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ευρωζώνη: Χαμηλό 27 μηνών για τη μεταποιητική δραστηριότητα τον Σεπτέμβριο
Περαιτέρω υποχώρηση κατέγραψε η μεταποιητική δραστηριότητα στην ευρωζώνη για τον μήνα Σεπτέμβριο, με την αυξανόμενη κρίση κόστους διαβίωσης να οδηγεί σε επιφυλακτικότητα τους καταναλωτές.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο τελικός δείκτης υπευθύνων αγορών (PMI) της S&P Global υποχώρησε στο χαμηλό 27 μηνών των 48,4 μονάδων τον Σεπτέμβριο από 49,6 του Αυγούστου, ακριβώς κάτω από την προκαταρκτική ένδειξη των 48,5 και πιο κάτω από το όριο των 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ένας δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί τον σύνθετο PMI που αναμένεται την Τετάρτη και θεωρείται καλός οδηγός για την οικονομική υγεία, υποχώρησε στο 46,3 από 46,5, σηματοδοτώντας τον τέταρτο μήνα με μετρήσεις κάτω των 50.

«Ο άσχημος συνδυασμός ενός μεταποιητικού τομέα σε ύφεση και των αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων θα αυξήσει περαιτέρω τις ανησυχίες για τις προοπτικές για την οικονομία της ευρωζώνης», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.