ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλά για χρήση πυρηνικών

08:29 - 07 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Μπάιντεν: Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλά για χρήση πυρηνικών
Ιδιαίτερα ανήσυχος σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίστηκε σε δηλώσεις του τα ξημερώματα της Παρασκευής (7/10) ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν αστειεύεται όταν μιλάει για την πιθανή χρήση τακτικών πυρηνικών ή βιολογικών ή χημικών όπλων» διότι ο ρωσικός στρατός «θα μπορούσε κανείς να πει ότι δεν τα πάει τόσο καλά στον πόλεμο, υποστήριξε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Θέλοντας, μάλιστα, να κάνει ξεκάθαρο το πόσο κοντά είμαστε στις τραγικές συνέπειες από ένα πυρηνικό χτύπημα, ο Τζο Μπάιντεν είπε ότι «δεν έχουμε αντιμετωπίσει ξανά το ενδεχόμενο Αρμαγεδδώνα από την εποχή του Κένεντι και την Κρίση των Πυραύλων στην Κούβα».

«Για πρώτη φορά μετά την κρίση των πυραύλων στην Κούβα (σ.σ. το 1962) έχουμε την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων αν τα πράγματα συνεχίσουν όπως εξελίσσονται. Προσπαθούμε να αντιληφθούμε ποια είναι η έξοδος του Πούτιν; Πού αναζητά διέξοδο; Πού θα βρεθεί όταν όχι μόνο χάνει αλλά χάνει σημαντικό μέρος της εξουσίας του;» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη συγκέντρωση κεφαλαίων ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, στη Νέα Υόρκη.

Αμερικανικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ήττας στην Ουκρανία ως υπαρξιακή απειλή για το καθεστώς του το οποίο ο ίδιος συνδέει με την υπαρξιακή απειλή κατά της Ρωσίας για να δικαιολογήσει, με αυτή την κοσμοθεωρία, τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:38 - 07 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.