ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβουλές Σόιμπλε για την ενεργειακή κρίση: Πάρτε κεριά και πουλόβερ

12:24 - 11 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Συμβουλές Σόιμπλε για την ενεργειακή κρίση: Πάρτε κεριά και πουλόβερ
Συμβουλές εξοικονόμησης ενέργειας παρέχει στους Γερμανούς ο πρώην υπουργός Οικονομικών της χώρας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε κάλεσε τους Γερμανούς να προετοιμαστούν για ένα δύσκολο χειμώνα και να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να περιοριστεί η ενεργειακή κρίση.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild ο 80χρονος πρώην υπουργός Οικονομικών και πρώην πρόεδρος της Μπούντεσταγκ συμβούλεψε τους συμπατριώτες του να εφοδιαστούν με κεριά, σπίρτα και φακούς, καθώς δεν αποκλείει - όπως και η Κομισιόν - την περίπτωση μπλακ άουτ το χειμώνα! Αν χρειαστεί δε, είπε πως θα μπορούσαν να φορέσουν και ένα πουλόβερ παραπάνω για να αντέξουν το κρύο με λιγότερη θέρμανση.

Αυτό το χειμώνα θα παγώσουν πολλοί Γερμανοί, σχολιάζει ο δημοσιογράφος της Bild. Κι η απάντηση Σόιμπλε: «Ας βάλουν τότε ένα πουλόβερ. Ή ίσως και δεύτερο. Δεν χρειάζεται να γκρινιάζουμε για αυτό, πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να θεωρηθούν δεδομένα».

Όσο για το ενδεχόμενο ενός μπλακάουτ στη διάρκεια το χειμώνα, η συμβουλή του Σόιμπλε είναι: «Γι' αυτό θα πρέπει να έχετε πάντα μερικά κεριά, σπίρτα και έναν φακό στο σπίτι».

Ο Σόιμπλε θεωρεί ότι η Δύση δεν θα πρέπει να τρομάξει με τις πυρηνικές απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν, επειδή «η απραξία μπορεί να οδηγήσει σε περαίτερω κλιμάκωση». «Η χρήση πυρηνικών όπλων είναι φυσικά μια κόκκινη γραμμή και με τις απειλές του να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα ο Πούτιν την γρατζουνάει εδώ και καιρό», λέει.

Ερωτηθείς ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση σε περίπτωση που ο Πούτιν παραβεί την κόκκινη γραμμή ο Σόιμπλε απαντά αφοπλιστικά: «Δεν θα ήθελα να ήμουν καγκελάριος της Γερμανίας αυτή την περίοδο και να φέρω το βάρος αυτής της απόφασης. Είναι σαφές όμως ότι αν κάποιος ενδώσει μία φορά, θα υποχωρεί συνέχεια. Εγώ στη ζωή μου τα πήγα καλά λέγοντας πάντα: όχι, δεν θα γίνω αντικείμενο εκβιασμού».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 11 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.