ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Εργαζόμενοι επιστρέφουν εξαναγκαστικά στις αποθήκες καυσίμων εν μέσω απεργιών

17:40 - 12 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Γαλλία: Εργαζόμενοι επιστρέφουν εξαναγκαστικά στις αποθήκες καυσίμων εν μέσω απεργιών
Όπως έκανε γνωστό η γαλλική κυβέρνηση, από σήμερα 12/10 ξεκινούν οι επιτάξεις εργαζομένων σε μεγάλες αποθήκες ενέργειας προκειμένου να καλυφθούν έτσι τα ''σπασμένα'' από τις απεργίες στον κλάδο που συνεχίζονται εδώ και εβδομάδες.

Συγκεκριμένα η γαλλική κυβέρνηση την Τετάρτη εξανάγκασε μέρος του προσωπικού μιας αποθήκης ενέργειας της Exxon Mobil να επιστρέψει στη δουλειά και προειδοποίησε, ότι θα ακολουθήσει και η Total Εnergies, ρισκάροντας έτσι να ανοίξει μια ακόμα μεγαλύτερη σύγκρουση με τα συνδικάτα προσπαθώντας με αυτό τον τρόπο να διασφαλίσει τις προμήθειες της σε πετρέλαιο που έχουν μειωθεί λόγω των απεργιών που κρατούν εδώ και εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η κυβέρνηση αναφέρει ότι η επίταξη προσωπικού στην αποθήκη Gravenchon Port Jerome έγινε από την Exxon Εsso, εκεί όπου το σκληροπυρηνικό σωματείο CGT παραμένει σε απεργία, παρά το γεγονός ότι υπήρξε συμφωνία με την εργοδοσία και τα άλλα σωματεία για το ζήτημα των πληρωμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν είπε ότι οι επιπτώσεις της απεργίας είχαν γίνει αβάσταχτες για πολλούς γάλλους πολίτες και οι όσοι επιστρέψουν στην εργασία τους θα χρειαστεί να σημειώσουν αξιοσημείωτη πρόοδο προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση τις επόμενες μέρες. Για την αποθήκη της Δουνκέρκης, που ελέγχεται από την Τotal Energies στη Βόρεια Γαλλία, εκεί όπου το CGT βρίσκεται επίσης σε απεργία, ο Βεράν προειδοποιεί: «Aν ο κοινωνικός διάλογος δεν ξεκινήσει, αν το μπλόκο συνεχιστεί, τότε θα προχωρήσουμε και εκεί σε επιτάξεις».

Από την άλλη το σωματείο CGT μπροστά σε αυτή την εξέλιξη ζητά την στήριξη και από άλλα σωματεία διαφορετικών κλάδων.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται για να διαψεύσει τους καθησυχασμούς των προηγούμενων ημερών, για το γεγονός ότι η χώρα συνολικά αλλά και τα πρατήρια καυσίμων έχουν επάρκεια, αφού μόλις το 10% ειδικότερα στο Παρίσι, μπορεί να λειτουργήσει ανεπηρέαστα, ποσοστό που αντικειμενικά θα επηρεαστεί με τη σύνέχιση της απεργίας.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.