ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνελήφθησαν δέκα δημοσιογράφοι στην Τουρκία για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»

13:40 - 25 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Συνελήφθησαν δέκα δημοσιογράφοι στην Τουρκία για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»
Δέκα δημοσιογράφοι φιλοκουρδικών μέσων ενημέρωσης συνελήφθησαν σήμερα (25/10) σε έξι τουρκικές επαρχίες, ανέφερε το Συνδικάτο των Δημοσιογράφων της Τουρκίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε το συνδικάτο TGS στο λογαριασμό του στο Twitter «δέκα από τους συναδέλφους μας συνελήφθησαν στη διάρκεια επιχειρήσεων στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Βαν, το Ντιγιάρμπακιρ, την Ούρφα και τη Μαρντίν».

Οι συλληφθέντες δημοσιογράφοι, τέσσερις από τους οποίους είναι γυναίκες, εργάζονται για τα φιλοκουρδικά πρακτορεία ειδήσεων Mezopotamya και Jinnews, σύμφωνα με το συνδικάτο των δημοσιογράφων. Το πρακτορείο Mezopotamya επιβεβαίωσε ότι επτά δημοσιογράφοι του συνελήφθησαν.

Στη φυλακή δεκαέξι δημοσιογράφοι 

Δεκάξι τούρκοι δημοσιογράφοι βρίσκονταν στη φυλακή στο τέλος Ιουνίου για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία υιοθέτησε στα μέσα Οκτωβρίου ένα νόμο για την παραπληροφόρηση. Οκτώ μήνες πριν από τις γενικές εκλογές, ο νόμος αυτός τιμωρεί με φυλάκιση μέχρι τριών ετών όποιον κατηγορείται ότι διαδίδει «ψευδείς ή απατηλές πληροφορίες».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.