ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Η συμφωνία για τα σιτηρά δεν τερματίζεται, αλλά αναστέλλεται

11:55 - 01 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Η συμφωνία για τα σιτηρά δεν τερματίζεται, αλλά αναστέλλεται
Η Ρωσία δεν τερματίζει τη συμφωνία για τα σιτηρά, αλλά την αναστέλλει, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, καλώντας την Ουκρανία να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον «ανθρωπιστικό διάδρομο» της Μαύρης Θάλασσας.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΗΕ έχει διαψεύσει τις καταγγελίες της Μόσχας για φερόμενη επίθεση με drones από την Ουκρανία κατά  πλοίων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στον κόλπο της Σεβαστούπολης, στην προσαρτημένη Κριμαία. 

Μάλιστα τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι η Ρωσία δεν έχει επιβάλει πλήρη αποκλεισμό κι ενημερώνεται για τον απόπλου 14 πλοίων, που συμφωνήθηκε από την Τουρκία και την Ουκρανία.

«Κόμβος φυσικού αερίου θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Τουρκία»

Παράλληλα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «πολύ εύκολα και γρήγορα» κόμβος φυσικού αερίου θα μπορούσε να αναπτυχθεί στην Τουρκία, ενώ προέβλεψε ότι πολλοί στην Ευρώπη θα επιθυμούσαν να υπογράψουν συμβάσεις για προμήθειες από εκεί.

Ήδη, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν για τη δημιουργία κόμβου φυσικού αερίου.

Τι ανέφερε για τους Nord Stream

Όπως ανέφερε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, «επετράπη στην Gazprom να εξετάσει το σημείο της έκρηξης και διαπιστώθηκε ότι έχει πληγεί αγωγός μήκους 40 μέτρων από την προφανή τρομοκρατική ενέργεια», ενώ πρόσθεσε ότι  είναι δεν υπάρχουν ασφαλή συμπεράσματα, γιατί οι αγωγοί είναι στην ειδική οικονομική ζώνη της Δανίας, της Σουηδίας με κατεύθυνση τη Γερμανία».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.