ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Γερμανία υπερδιαπλασιάζει τον κρατικό δανεισμό για το 2023

17:57 - 08 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Η Γερμανία υπερδιαπλασιάζει τον κρατικό δανεισμό για το 2023
Η Γερμανία αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό αναφορικά με τον δανεισμό της το επόμενο έτος, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα, το Βερολίνο αναμένεται να υπερδιπλασιάσει τον καθαρό δανεισμό, σε ποσό που θα προσεγγίζει τα 45 δισεκατομμύρια δολάρια ευρώ το 2023, το οποίο είναι πολύ μεγαλύτερο εν συγκρίσει με τα 17,2 δισεκατομμύρια δολάρια που προέβλεπε ο σχεδιασμός που παρουσιάστηκε τον περασμένο Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντερ, έχει δεσμευθεί για να επαναφέρει το όριο δανεισμού το 2023 για πρώτη φορά από το 2020, όταν και ανεστάλη η εφαρμογή του προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα μέτρα στήριξης για την πανδημία.

Συμφωνία για ίδρυση δύο ειδικών funds

Από την άλλη, η κυβέρνηση συνασπισμού υπό τον Όλαφ Σολτς έχει καταλήξει σε συμφωνία για την ίδρυση δύο ειδικών funds, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στον προϋπολογισμό και θα έχουν στόχο να αντιμετωπίσουν την ενεργειακή κρίση και να αυξηθούν οι δαπάνες για την άμυνα.

Περί των 200 δισ. ευρώ προορίζονται για την ελάφρυνση του κόστους στην ενέργεια και τη στήριξη των παρόχων, ενώ 100 δισ. ευρώ θα διατεθούν στις ένοπλες δυνάμεις.

Από τη μεριά της η αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην κυβέρνηση αναφορικά με τον οικονομικό της σχεδιασμό, υποστηρίζοντας ότι τα οχήματα εκτός προϋπολογισμού υποδεικνύει έλλειψη δημοσιονομικής υπευθυνότητας.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:13 - 08 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.