ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Αμφίρροπες μάχες μεταξύ Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών

11:07 - 09 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Αμφίρροπες μάχες μεταξύ Δημοκρατικών-Ρεπουμπλικανών
Μάχη «στήθος με στήθος» φαίνεται πως δίνουν οι Ρεπουμπλικάνοι και οι Δημοκρατικοί στις κάλπες για τις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, αφού μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δείχνουν ότι οι διαφορές που υπάρχουν είναι οριακές.

Πιο συγκεκριμένα, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, η μάχη είναι αμφίρροπη σε πολλές πολιτείες.

Στη μάχη της Βουλής των Αντιπροσώπων των 435 εδρών οι Ρεπουμπλικανοί προηγούνται με 190 έδρες και βρίσκονται πιο κοντά στην πλειοψηφία των 218 εδρών, ενώ ακολουθούν οι Δημοκρατικοί με 167. Από την άλλη, στη Γερουσία οι Δημοκρατικοί με τους Ρεπουμπλικανούς είναι «στήθος με στήθος» για τις συνολικά 100 έδρες.

Σημαντική νίκη στην Πενσιλβάνια για τον δημοκρατικό Τζον Φέτερμαν, ο οποίος επικράτησε στη μάχη για την έδρα στη Γερουσία του Ρεπουμπλικανού Μεχμέτ Οζ, που διατηρούσε στενές σχέσεις με την Τουρκία. 

{https://twitter.com/JohnFetterman/status/1590221958536646657}

Σύμφωνα με τις πρώτες από τις στατιστικές προβολές του ινστιτούτου Edison Research και του τηλεοπτικού δικτύου Fox News για τα αποτελέσματα σε κάποιες από τις 35 μάχες:

  • Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τιμ Σκοτ κερδίζει τη Δημοκρατική διεκδικήτρια της έδρας Κριστλ Μάθιους στη Νότια Καρολίνα.
  • Ο Ρεπουμπλικάνος νυν γερουσιαστής Τοντ Γιανγκ κερδίζει τον Δημοκρατικό διεκδικητή της έδρας Τόμας Μακντέρμοτ στην Ιντιάνα.
  • Ο Ρεπουμπλικάνος νυν γερουσιαστής Ραντ Πολ κερδίζει τον Δημοκρατικό διεκδικητή της έδρας Τσαρλς Μπούκερ στο Κεντάκι.
  • Ο Δημοκρατικός Πίτερ Γουέλτς κερδίζει τον Ρεπουμπλικάνο Τζέραλντ Μαλόι στο Βερμόντ. Θα καταλάβει την έδρα του Δημοκρατικού Πάτρικ Λίχι, ο οποίος αποσύρεται στα 82 του χρόνια

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μάχες στη Γερουσία παραμένουν αμφίρροπες σε πολλές πολιτείες, όπως η Τζόρτζια και η Νεβάδα.

Οι Δημοκρατικοί κατάφεραν να κρατήσουν τις έδρες τους στη Βουλή των Αντιπροσώπων σε αρκετές κρίσιμες πολιτείες στην ανατολική ακτή, όπως στη Βιρτζίνια και το Ρόουντ Άιλαντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.