ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΑΑ- Ουκρανία: Συμφωνία εκσυγχρονισμού της διαχείρισης των γεωλογικών δεδομένων

19:05 - 17 Νοε 2022 | Ειδήσεις
ΕΤΑΑ- Ουκρανία: Συμφωνία εκσυγχρονισμού της διαχείρισης των γεωλογικών δεδομένων
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης θα στηρίξει την ψηφιοποίηση των γεωλογικών δεδομένων στην Ουκρανία.

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας της ΕΕ για τις Πρώτες Ύλες, ο Αντιπρόεδρος Διοργανικών Σχέσεων και Διερεύνησης Προοπτικών κ. Μάρος Σέφτσοβιτς συμμετείχε στην υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (ΕΤΑΑ) και της ουκρανικής γεωλογικής υπηρεσίας, που στόχο έχει να διευκολύνει τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των γεωλογικών δεδομένων στην Ουκρανία. Με την ψηφιοποίηση των γεωλογικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων και χαρτών, θα βελτιωθεί η διακυβέρνηση, η διαφάνεια, η ρύθμιση, καθώς και η πρόσβαση των επενδυτών.

Ο Αντιπρόεδρος κ. Σέφτσοβιτς δήλωσε σχετικά: «Πρόκειται για μια πραγματικά εντυπωσιακή εξέλιξη στο πλαίσιο της στρατηγικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ουκρανίας για τις πρώτες ύλες, δεδομένου ότι ο πόλεμος εξακολουθεί να μαίνεται στην Ουκρανία. Οι πρώτες ύλες που είναι ζωτικής σημασίας για την πράσινη και την ψηφιακή οικονομία βρίσκονται σε αφθονία στην Ουκρανία, η οποία διαθέτει κοιτάσματα περίπου 20 τέτοιου είδους υλικών, από τα 30 που υπάρχουν συνολικά. Με την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στις αξιακές αλυσίδες της ΕΕ, θα διαφοροποιήσουμε τον εφοδιασμό μας, θα ενισχύσουμε τη βιομηχανική μας βάση, ενώ παράλληλα θα βοηθήσουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας της Ουκρανίας που πλήττεται από τον πόλεμο. Αυτή η εξέλιξη θα συμβάλει επίσης στις προσπάθειές μας να αποτρέψουμε την χρήση των πρώτων υλών ως όπλων.»

Η στρατηγική εταιρική σχέση ΕΕ-Ουκρανίας για τις πρώτες ύλες και τους συσσωρευτές θεμελιώθηκε από τον Αντιπρόεδρο κ. Σέφτσοβιτς και τον Πρωθυπουργό της Ουκρανίας κ. Ντένις Σμίχαλ τον Ιούλιο του 2021. Η πρώτη σύνοδος απολογισμού με θέμα «Επενδυτικές ευκαιρίες της Ουκρανίας» πραγματοποιείται σήμερα στο πλαίσιο της Εβδομάδας για τις Πρώτες Ύλες. Η συνάντηση θα επιτρέψει στα ενδιαφερόμενα μέρη της ΕΕ και της Ουκρανίας να συζητήσουν πιθανά κοινά έργα και θα ξεκινήσει επίσης την προετοιμασία ενός νέου χάρτη πορείας για το 2023 και το 2024.

Η 7η Εβδομάδα της ΕΕ για τις Πρώτες Ύλες πραγματοποιείται από τις 14 έως τις 18 Νοεμβρίου 2022. Η υπογραφή του μνημονίου συμφωνίας και οι σχετικές ομιλίες διατίθενται στο EbS. Η ομιλία του Αντιπροέδρου κ. Σέφτσοβιτς είναι διαθέσιμη εδώ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:31 - 17 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.