ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μουντιάλ Κατάρ: Γερμανική διαμαρτυρία- Κλειστά στόματα για το «απαγορευμένο» περιβραχιόνιο

17:19 - 23 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Μουντιάλ Κατάρ: Γερμανική διαμαρτυρία- Κλειστά στόματα για το «απαγορευμένο» περιβραχιόνιο
Ηχηρό μήνυμα διαμαρτυρίας για τις απαγορεύσεις στο Κατάρ, με αποκορύφωμα το… μπλόκο στο να φορέσουν το περιβραχιόνιο «OneLove» έστειλε η εθνική Γερμανίας πριν το πρώτο ματς της στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο απέναντι στην Ιαπωνία την Τετάρτη (23/11).

Συγκεκριμένα, οι Γερμανοί διεθνείς κάλυψαν τα στόματά τους ποζάροντας για την καθιερωμένη φωτογραφία πριν τη σέντρα, διαμαρτυρόμενοι για την απαγόρευση της FIFA να φορέσουν το εν λόγω περιβραχιόνιο που συμβολίζει τον αγώνα κατά κάθε μορφής διακρίσεων.

Η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) επιβεβαίωσε ότι ήταν ιδέα της ομάδας.

Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φέσερ, φόρεσε το περιβραχιόνιο «OneLove» στις κερκίδες, όπου καθόταν δίπλα στον πρόεδρο της DFB Μπερντ Νόιεντορφ.

{https://twitter.com/Football__Tweet/status/1595418895619624961}

Τη Δευτέρα, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ολλανδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες υπαναχώρησαν στην πρόθεσή τους να φορέσουν το περιβραχιόνιο, το οποίο έχει σκοπό να προωθήσει τη διαφορετικότητα και την ένταξη.

Την ημέρα πριν την έναρξη του τουρνουά, η FIFA ξεκίνησε τη δική της πρωτοβουλία για τα περιβραχιόνια. Ζητήθηκε από τους αρχηγούς να φορούν διαφορετικό περιβραχιόνιο σε κάθε ημέρα αγώνα, προωθώντας κοινωνικά μηνύματα όπως «Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο» και «Μοιραστείτε το γεύμα» σε μια εκστρατεία που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Οι χώρες θα αντιμετώπιζαν κυρώσεις αν αποφάσιζαν να φορέσουν το περιβραχιόνιο «OneLove», οι οποίες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν- σύμφωνα με το εγχειρίδιο κανόνων της FIFA - αυτόματη κίτρινη κάρτα για τους παίκτες.

Πριν τον αγώνα, ο προπονητής της Γερμανίας Χάνσι Φλικ απάντησε χαμογελώντας σε μια ερώτηση σχετικά με το αν θα υπάρξουν εναλλακτικές διαμαρτυρίες, λέγοντας: «Θα δούμε».

Ο βοηθός διαιτητής έλεγξε επίσης αν ο τερματοφύλακας και αρχηγός Μάνουελ Νόιερ φορούσε το σωστό περιβραχιόνιο πριν από τη σέντρα.

Η DFB ανέφερε σε δήλωσή της: «Με το περιβραχιόνιο του αρχηγού μας, θέλαμε να δώσουμε το παράδειγμα για τις αξίες που ενστερνιζόμαστε στην εθνική ομάδα: τη διαφορετικότητα και τον αμοιβαίο σεβασμό. Να είστε δυνατοί μαζί με άλλα έθνη. Δεν πρόκειται για πολιτικό μήνυμα: τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα.

Αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο. Δυστυχώς ακόμα δεν είναι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αυτό το μήνυμα είναι τόσο σημαντικό για εμάς. Το να μας απαγορεύουν το περιβραχιόνιο είναι σαν να φιμώνουν το στόμα μας. Η στάση μας είναι σταθερή».

Διατεθειμένη να φτάσει στα δικαστήρια

Η DFB φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει στο ad-hoc τμήμα του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS) για να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα για τυχόν αθλητικές κυρώσεις από τη FIFA εάν οι Γερμανοί παίκτες φορούσαν το περιβραχιόνιο και έχει διερευνήσει τη νομική της θέση επί του θέματος.

«Η FIFA μάς έχει απαγορεύσει να χρησιμοποιούμε ένα σύμβολο της διαφορετικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», δήλωσε την Τρίτη ο υπεύθυνος επικοινωνίας της DFB, Στέφεν Σίμον.

«Το συνδύασαν με τεράστιες απειλές για αθλητικές κυρώσεις χωρίς να τις διευκρινίζουν. Η DFB ελέγχει εάν αυτή η ενέργεια της FIFA είναι νόμιμη».

Νωρίτερα την Τετάρτη, η Δανία αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μια γενική αποχώρηση από τη FIFA μαζί με άλλες χώρες της UEFA εν μέσω της συνεχιζόμενης διαμάχης για τα περιβραχιόνια.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:57 - 23 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.