ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες έρευνες στο Ευρωκοινοβούλιο- Μέτσολα: Η ευρωπαϊκή Δημοκρατία δέχεται επίθεση

20:04 - 12 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Νέες έρευνες στο Ευρωκοινοβούλιο- Μέτσολα: Η ευρωπαϊκή Δημοκρατία δέχεται επίθεση
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η ευρωπαϊκή δημοκρατία δέχονται επίθεση, τόνισε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα μιλώντας πριν από λίγο στο Στρασβούργο. "Και ο δρόμος μας για ανοιχτές, ελεύθερες, δημοκρατικές κοινωνίες δέχεται επίθεση", προσέθεσε.

"Ως προληπτικό μέτρο, και πάλι με πλήρη σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, αφαίρεσα από την αναφερόμενη Αντιπρόεδρο οποιοδήποτε καθήκον και ευθύνη που σχετίζεται με τον ρόλο της ως Αντιπροέδρου και συγκάλεσα έκτακτη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων για την έναρξη της διαδικασίας του άρθρου 21 για τη λήξη της θητείας της ως Αντιπροέδρου σε μια προσπάθεια να προστατευθεί η ακεραιότητα αυτού του Σώματος" επισήμανε η Ρομπέρτα Μέτσολα.

Όπως μεταδίδει το Politico, η κα. Μετσόλα υπογράμμισε ότι χρειάζεται περισσότερη διαφάνεια στις συναντήσεις ευρωβουλευτών με ξένους παράγοντες.

Στο μεταξύ, νέες έρευνες έκαναν οι βελγικές αρχές το απόγευμα της Δευτέρας, στο πλαίσιο των χρηματισμών για το σκάνδαλο χρηματισμών από το Κατάρ, κι ενώ η Εύα Καϊλή, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, και οι άλλοι δύο συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στο δικαστήριο την Τετάρτη, προκειμένου να κριθεί αν θα προφυλακιστούν ή όχι. 
 
Σε ανακοίνωσή της, η βελγική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και πάνω από τέσσερις μήνες, για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, συνεχίζεται. Ήδη από την Παρασκευή, με τη στήριξη των υπηρεσιών ασφαλείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έχουν «παγώσει» τα πληροφοριακά στοιχεία δέκα κοινοβουλευτικών επιτελείων, προκειμένου να μην εξαφανιστούν.
 
Έρευνες έγιναν και στην Ιταλία χθες, Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, κάτι που έγινε εφικτό με τη στήριξη της Eurojust.

Οι βελγικές αρχές κάνουν λόγο για 20 έρευνες από την έναρξη της επιχείρησης. Εξ αυτών, οι 19 έγινε σε σπίτια και μία στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Τελευταία τροποποίηση στις 20:08 - 12 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.