ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ- Πράσινη Τεχνολογία: Κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία ως... απάντηση στις ΗΠΑ

09:33 - 12 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
ΕΕ- Πράσινη Τεχνολογία: Κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία ως... απάντηση στις ΗΠΑ
Η μετάβαση σε καθαρότερες τεχνολογίες και ο ανταγωνισμός με τις ΗΠΑ ενδεχομένως δημιουργεί τις συνθήκες για συσπείρωση των κρατών μελών της ΕΕ.

Για να σπάσει το ταμπού της κοινής χρηματοδότησης στην ΕΕ χρειάστηκε να έρθει πανδημία, ωστόσο, τώρα η αρχή έγινε.

Αυτό δεν σημαίνει πως σε κάθε κρίση τα κράτη μέλη θα συμφωνούν σε τέτοιες λύσεις, ωστόσο, το πακέτο πράσινων επιδοτήσεων των ΗΠΑ, δημιουργεί καθώς φαίνεται μία τέτοια ανάγκη.

Η ΕΕ είναι υποχρεωμένη να αντιδράσει και να γίνει ανταγωνιστική. Για το λόγο αυτό, όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα ζητήσει από το μπλοκ να δημιουργήσει νέα κοινά χρηματοδοτικά μέσα για να βοηθήσει στον ανταγωνισμό στη μετάβαση σε καθαρότερες τεχνολογίες.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του Σολτς επιθυμούν τη μεταρρύθμιση των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές επιχορηγήσεις και περισσότερα κονδύλια που θα αντισταθμίσουν την κρατική βοήθεια των ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ υποστηρίζει ότι το εν λόγω νομοσχέδιο των ΗΠΑ επιβαρύνει άδικα τις ευρωπαϊκές εταιρείες, απειλώντας να προσελκύσει πράσινες βιομηχανίες στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό σημαίνει μεγαλύτερο χρέος της ΕΕ και εάν μπορούν να ληφθούν υπόψη και άλλες χώρες, εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικό βήμα για το ευρωπαϊκό μπλοκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.