ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σεντένο (ΕΚΤ): Νέες αυξήσεις επιτοκίων στις επόμενες δύο συνεδριάσεις

16:25 - 17 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Σεντένο (ΕΚΤ): Νέες αυξήσεις επιτοκίων στις επόμενες δύο συνεδριάσεις
Θα υπάρξουν «τουλάχιστον στις επόμενες δύο συνεδριάσεις» αυξήσεις επιτοκίων, τόνισε σήμερα (17/1) στο Νταβός ο Μάριο Σεντένο.

«Έχουμε και μπορούμε να περιμένουμε μερικές ακόμη αυξήσεις επιτοκίων στις επόμενες δύο συναντήσεις τουλάχιστον», σημείωσε ο ίδιος, ενώ αναγνώρισε ότι η υπερβολική σύσφιξη είναι η μεγαλύτερη ανησυχία για την επιχειρηματική κοινότητα.

Όπως επανέλαβε ο Σεντένο, η ΕΚΤ θα λαμβάνει τις αποφάσεις της για τα επιτόκια ανά συνεδρίαση και ανάλογα με τα στοιχεία.

«Πιθανότατα θα αποφύγουμε την αρνητική ανάπτυξη το πρώτο τρίμηνο» εκτίμησε ακόμη ο Σεντένο.

Νέες αυξήσεις επιτοκίων 

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, έστειλε μήνυμα για νέες αυξήσεις των επιτοκίων της ΕΚΤ.

Σε συνέντευξη του στους Financial Times, ο Λέιν ανέφερε πως «πρέπει να αυξηθούν περαιτέρω τα επιτόκια. Πέρσι μπορούμε να πούμε πως έπρεπε να φέρουμε τα επιτόκια σε περισσότερο κανονικά επίπεδα και τώρα λέμε πως πρέπει να τα φέρουμε σε περιοριστικό ύψος. Οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης θα πρέπει να μειώσουν το ύψος των μεγάλων ελλειμμάτων τους που παραμένουν. Θα χρειαστούν σημαντικές δημοσιονομικές προσαρμογές τα επόμενα χρόνια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.