ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουκασένκο: Μου ζητήθηκε να συνάψω σύμφωνο μη επίθεσης στην Ουκρανία

16:18 - 24 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Λουκασένκο: Μου ζητήθηκε να συνάψω σύμφωνο μη επίθεσης στην Ουκρανία
Ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε σήμερα ότι του ζητήθηκε να συνάψει σύμφωνο μη επίθεσης με την Ουκρανία, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Βάσει των πληροφοριών και των δηλώσεων που επικαλείται το πρακτορείο, ο ηγέτης της Λευκορωσίας αποκάλυψε την πρόταση που του έγινε σε σύνοδο της λευκορωσικής κυβέρνησης και αξιωματούχων των δυνάμεων επιβολής της τάξης, κατά την οποία κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι επιτρέπει να χρησιμοποιείται το έδαφός της από τη Δύση για την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό μαχητών που θα μπορούσαν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση στη Λευκορωσία.

«Μας ζητούν να μην πάμε σε πόλεμο με την Ουκρανία σε καμία περίπτωση, να μην μετακινήσουμε τα στρατεύματά μας εκεί. Μας προτείνουν να συνάψουμε σύμφωνο μη επίθεσης», σημείωσε ο Λουκασένκο.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις δηλώσεις του Λουκασένκο. Ουκρανοί αξιωματούχοι έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Μόσχα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη Λευκορωσία ως εφαλτήριο για να εξαπολύσει νέα επίθεση στην Ουκρανία από το βορρά.

Από την πλευρά του, και το Κρεμλίνο αρνήθηκε να σχολιάσει «προς το παρόν» αν ο Λουκασένκο θα συζητήσει την πρόταση που υποστηρίζει ότι του έκαναν με τον Πούτιν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.