ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Θα απαντήσουμε στην παράδοση δυτικών όπλων στην Ουκρανία

13:36 - 02 Φεβ 2023 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Θα απαντήσουμε στην παράδοση δυτικών όπλων στην Ουκρανία
«Οι ρωσικές δυνάμεις θα απαντήσουν στην παράδοση δυτικών όπλων μεγαλύτερης εμβέλειας στο Κίεβο», τόνισε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, προχωρώντας σε άμεσες κατηγορίες προς τη Δύση.

Ειδικότερα, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι «επιδιώκουμε τώρα να απωθήσουμε το ουκρανικό πυροβολικό σε μια απόσταση που δεν θα αποτελεί απειλή για τα εδάφη μας».

«Όσο μεγαλύτερο είναι το βεληνεκές των όπλων που παρέχονται στο καθεστώς του Κιέβου, τόσο περισσότερο θα πρέπει να τους απωθήσουμε από τα εδάφη που αποτελούν μέρος της χώρας μας», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος δήλωσε ότι όλοι θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όμως η υποστήριξη της Δύσης προς το Κίεβο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πώς η Ρωσία προσεγγίζει την εκστρατεία.

Για τους Nord Stream

Αναφερόμενος στις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν ευθέως στις εκρήξεις». Ωστόσο, ο Ρώσος ΥΠΕΞ δεν έδωσε κανένα στοιχείο για να αποδείξει τις τοποθετήσεις του.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.