ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΕ: Η Γερμανία... τορπιλίζει την πράσινη συμφωνία για τα αυτοκίνητα

09:19 - 03 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
ΕΕ: Η Γερμανία... τορπιλίζει την πράσινη συμφωνία για τα αυτοκίνητα
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δίνει μάχη με το χρόνο ώστε να να παράσχει στη Γερμανία αρκετές διαβεβαιώσεις προκειμένου αυτή να υπογράψει τη συμφωνία που απαγορεύει τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης από το 2035.

Οι κρίσιμες συζητήσεις μεταξύ των πρεσβευτών της ΕΕ, οι οποίες επρόκειτο να πραγματοποιηθούν σήμερα (3/3) αναβλήθηκαν για να να δοθεί στις δύο πλευρές περισσότερος χρόνος για να καταλήξουν σε συμβιβασμό.

Η Γερμανία κάνει μία τελευταία προσπάθεια να πείσει το μπλοκ να δεχθεί μια εξαίρεση, ώστε τα αυτοκίνητα που λειτουργούν αποκλειστικά με ηλεκτρονικά καύσιμα να μπορούν επίσης να πωλούνται μετά τη διακοπή.

Διαφορετικά, απειλεί πως αν η πρόταση δεν γίνει δεκτή, θα... τινάξει στον αέρα τη συμφωνία, που αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της πράσινης συμφωνίας της ΕΕ.

Οι συνομιλίες μεταξύ του Frans Timmermans, επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα και του Βερολίνου βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης, η πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πρόκειται να συναντήσει τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς την Κυριακή.

Ωστόσο, υπάρχει εκτεταμένη απογοήτευση ότι η Γερμανία θα αντιταχθεί τώρα στη συμφωνία. Παράλληλα, εκφράζονται φόβοι ότι το Βερολίνο θα μπορούσε με βέτο να επηρεάσει και άλλες κρίσιμες αποφάσεις για το κλίμα και να δυσκολέψει το στόχο για μηδενικούς ρύπους έως το 2050.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.