ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

OHE-Γκουτέρες: Η ισότητα μεταξύ ανδρών-γυναικών θα ερθει σε...300 χρόνια

11:52 - 07 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
OHE-Γκουτέρες: Η ισότητα μεταξύ ανδρών-γυναικών θα ερθει σε...300 χρόνια
Μία μόλις μέρα πριν την 8η Μάρτη, παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, ο Γ.Γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σε δηλώσεις του δίνει το στίγμα, για το πόσο δρόμο έχουμε ακόμα να διανύσουμε μέχρι να εξαλειφθούν οι διακρίσεις ανάμεσα στα δύο φύλα, κάνοντας λόγο ακόμα και για στόχο που θα επιτευχθεί σε 300 χρόνια.

Σε ομιλία του κατά την έναρξη των συζητήσεων στη Νέα Υόρκη, της Επιτροπής του ΟΗΕ για το καθεστώς των Γυναικών (CSW), ο κ. Γκουτέρες τόνισε:

«Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο. Με τους τρέχοντες ρυθμούς η οργάνωση του ΟΗΕ για τις γυναίκες (Ταμείο Ανάπτυξης για τις Γυναίκες UNIFEM) προβλέπει ότι θα επιτευχθεί σε 300 χρόνια».

Σε όλο τον κόσμο πλήττονται, απειλούνται, παραβιάζονται τα δικαιώματα των γυναικών. Η πρόοδος που είχε επιτευχθεί στις δεκαετίες εξαφανίζεται μπροστά στα μάτια μας».

Χαρακτηριστικά έφερε ως παράδειγμα το Αφγανιστάν όπου, μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021, «οι γυναίκες και τα κορίτσια εξαφανίστηκαν από τη δημόσια ζωή».

Σημείωσε ακόμα, ότι σε πολλές περιοχές «σημειώνεται πισωγύρισμα σε ό,τι αφορά τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών και τα κορίτσια που πηγαίνουν σχολείο κινδυνεύουν να απαχθούν ή να δεχθούν επίθεση».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:53 - 07 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.