ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Μαζικές εισροές καταθέσεων στις «too-big-to-fail» τράπεζες

15:42 - 14 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Μαζικές εισροές καταθέσεων στις «too-big-to-fail» τράπεζες
Μετά την κατάρρευση που έχει υποστεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας τις τελευταίες ημέρες, οι «Too Big to Fail» τράπεζες των ΗΠΑ δέχονται μαζική εισροή καταθέσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η JP Morgan, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, έλαβε καταθέσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων τις τελευταίες ημέρες, ενώ οι Bank of America, Citigroup και Wells Fargo, γνωρίζουν επίσης υψηλότερο όγκο του συνηθισμένου.

Κατά το Bloomberg, οι παραπάνω εξελίξεις στον κλάδο έχουν άμεση σχέση με την κατάρρευση των τριών περιφερειακών τραπεζών, δηλαδή της Silicon Valley Bank, Signature Bank και Silvergate.

«Οι top-6 τράπεζες στις ΗΠΑ είναι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν, όπως δήλωσε και η προ 10ετίας χρηματοπιστωτική κρίση» δηλώνει ο Μίκαελ Ίμερμαν, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. «Έτσι, είναι ασφαλέστερο να πας τα χρήματά σου σε μια τράπεζα με υψηλότερο βαθμό ασφάλειας».

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν η μεγαλύτερη τραπεζική αποτυχία στις ΗΠΑ από την περίοδο 2007-2009, προκαλώντας μια μαζική εκροή κεφαλαίων και μια ευρεία αναταραχή στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Την Κυριακή, οι εποπτικές αρχές έλαβαν μέτρα για την προστασία των καταθετών, ωστόσο το κύμα απόσυρσης καταθέσεων από τις μικρές περιφερειακές τράπεζες συνεχίζεται έως σήμερα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.