ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Kαζάνι που βράζει» η Γαλλία-Συγκεντρώσεις, οδομαχίες και συλλήψεις λόγω συνταξιοδοτικού

13:48 - 21 Μαρ 2023 | Ειδήσεις
«Kαζάνι που βράζει» η Γαλλία-Συγκεντρώσεις, οδομαχίες και συλλήψεις λόγω συνταξιοδοτικού
Ιδιαίτερα μαζικές είναι οι κινητοποιήσεις που συνεχίζονται στη Γαλλία, ακόμα και μετά την οριακή υπερψήφιση του συνταξιοδοτικού ν/σ του Εμμανουέλ Μακρόν. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες βρίσκονται στους δρόμους, ενώ κομβικοί κλάδοι, όπως τα διυλιστήρια είναι αποκλεισμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση του Εμμανουέλ Μακρόν, για το συνταξιοδοτικό, προβλέπει μεταξύ άλλων και την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 χρόνια.

Οι δύο προτάσεις μομφής που κατατέθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά της κυβέρνησης καταψηφίστηκαν οριακά στην Εθνοσυνέλευση.

Από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστές οι προθέσεις του Γάλλου Προέδρου για το συνταξιοδοτικό, εκατομμύρια κόσμος έχει βγει στους δρόμους της χώρας, διατρανώνοντας την αντίθεσή του.

Το μεγαλύτερο «έμφραγμα» από τις απεργιακές κινητοποιήσεις έχει προκληθεί στα διυλιστήρια, αλλά και στην καθαριότητα με τα γαλλικά μέσα να αναφέρουν ότι το Παρίσι «πνίγεται» στα σκουπίδια.

Μάλιστα μετά την υπερψήφιση του νομοσχεδίου, ξέσπασε νέος γύρος διαδηλώσεων με την αστυνομία να κάνει χρήση χημικών και τους διαδηλωτές να βάζουν φωτιά σε σορούς με σκουπίδια και να ξεσπούν επεισόδια.

Την Πέμπτη ακόμα, έχει προκηρυχθεί πανεθνική απεργία στη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.