ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρουμπινί: Κίνδυνος για «γεωπολιτική ύφεση» στις αγορές

11:51 - 24 Μαϊ 2023 | Ειδήσεις
Ρουμπινί: Κίνδυνος για «γεωπολιτική ύφεση» στις αγορές
Για το χρέος των ΗΠΑ αλλά και για τις τεταμένες σχέσεις με την Κίνα, προειδοποίησε σήμερα ο γνωστός οικονομολόγος, Νουριέλ Ρουμπινί.

Πιο συγκεκριμένα, όπως σημείωσε στο Bloomberg TV στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ του Κατάρ στη Ντόχα, ο οικονομολόγος τόνισε ότι οι συνομιλίες για την αποφυγή μιας χρεοκοπίας των ΗΠΑ μπορεί να κρατήσουν πολύ ακόμη, την ώρα που η αποτυχία συμφωνίας για ένα ανώτατο όριο χρέους ενδέχεται να χτυπήσει τις αγορές και να βλάψει την εμπιστοσύνη στο δολάριο μακροπρόθεσμα.

«Ή είναι πιθανό να μην καταλήξουν σε συμφωνία. Αν δεν κλείσουν συμφωνία, τότε η αγορά θα καταρρεύσει», σημείωσε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Roubini Macro Associates, ο οποίος είναι περισσότερο γνωστός ως «Dr Doom» για τις προβλέψεις του για οικονομική καταστροφή, είπε ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις από την Ουκρανία έως το Ιράν και η επιδείνωση των δεσμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας θα μπορούσαν να αποδειχθούν μεγάλη πρόκληση για την παγκόσμια οικονομία φέτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν δίστασε να υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα βρίσκονται σε μονοπάτι σύγκρουσης, μετά τη σύνοδο των G7. «Δεν πρόκειται να υπάρξει αναθέρμανση των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας», δήλωσε ο οικονομολόγος. «Η κινεζική αντίδραση στη σύνοδο κορυφής των G7 είναι ότι η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία και άλλοι οργανώνονται εναντίον της Κίνας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.