ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η ρωσική ελίτ... βαρέθηκε τον πόλεμο στην Ουκρανία

08:24 - 08 Ιουν 2023 | Ειδήσεις
Bloomberg: Η ρωσική ελίτ... βαρέθηκε τον πόλεμο στην Ουκρανία
H ρωσική ελίτ δεν κρύβει ότι έχει "κουραστεί" από τον πόλεμο του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία, με ακόμη και τους πιο αισιόδοξους να βλέπουν μια «παγωμένη» σύγκρουση ως το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Κρεμλίνο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, πολλοί από τους πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες της χώρας θεωρούν ότι η σύγκρουση έχει παρατραβήξει και θέλουν ο πόλεμος να τελειώσει.

Ωστόσο, στην πραγματικότητα αμφιβάλλουν ότι ο Πούτιν θα πάρει απόφαση να σταματήσει να πολεμά.

Με το Κρεμλίνο να αντιμετωπίζει μια ουκρανική αντεπίθεση που υποστηρίζεται από δισεκατομμύρια από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη - και μετά από έναν χειμώνα κατά τον οποίο οι δυνάμεις της Μόσχας σημείωσαν μικρή πρόοδο και υπέστησαν τεράστιες απώλειες - οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν έχουν μεγάλες ελπίδες για οποιαδήποτε σημαντική πρόοδο στο πεδίο της μάχης.

Η καταστροφική παραβίαση ενός γιγαντιαίου φράγματος στην Ουκρανία περιέπλεξε περαιτέρω τα πράγματα αυτή την εβδομάδα, καθώς το νερό πλημμύρισε τμήματα της ζώνης των συγκρούσεων.

Δυστυχώς, παρά την κόπωση ακόμα και στο εσωτερικό της Ρωσίας, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ρεαλιστικό σενάριο άμεσης απεμπλοκής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.