ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συζήτηση Μπλίνκεν- Αράβων Υπ. Εξωτερικών για το μέλλον της Γάζας

21:36 - 01 Δεκ 2023 | Ειδήσεις
Συζήτηση Μπλίνκεν- Αράβων Υπ. Εξωτερικών για το μέλλον της Γάζας
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε την Παρασκευή (1/12) ότι συναντήθηκε με αξιωματούχους από αραβικές χώρες και συζήτησε το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας. Αυτή η συνάντηση λαμβάνει χώρα ενώ το Ισραήλ έχει ξαναρχίσει τις επιθέσεις του στη Γάζα, μετά τη λήξη μιας εβδομαδιαίας εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί μεταξύ του Ισραήλ και των μαχητών της Παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

 «Οι συνομιλίες που έγιναν επικεντρώθηκαν στην παρούσα κατάσταση στην Γάζα, μια ημέρα μετά την σύγκρουση και στο πως θα δημιουργηθεί μια ανθεκτική, διαρκής και ασφαλής ειρήνη», ανέφερε ο Μπλίνκεν πριν επιβιβασθεί στο αεροσκάφος, στο τέλος της τρίτης του περιοδείας στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου, όταν οι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ, σκοτώνοντας περισσότερους από 1200 ισραηλινούς και παίρνοντας μαζί τους 240 ομήρους.

Αξιωματούχος του Στειτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι ο Μπλίνκεν συναντήθηκε με τους υπουργούς Εξωτερικών του Κατάρ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Αιγύπτου, της Ιορδανίας και του Μπαχρέιν, όπως επίσης και με εκπροσώπους της Παλαιστινιακής Αρχής, στο περιθώριο της διάσκεψης COP28 του ΟΗΕ για το κλίμα που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:45 - 01 Δεκ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.