ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bloomberg: Η Κίνα παίρνει μέτρα τόνωσης της χρηματιστηριακής αγοράς

10:03 - 23 Ιαν 2024 | Ειδήσεις
Bloomberg: Η Κίνα παίρνει μέτρα τόνωσης της χρηματιστηριακής αγοράς
Ένα πακέτο στήριξης για να αποτρέψει την ύφεση στις ταλαιπωρημένες χρηματιστηριακές αγορές της σχεδιάζει η Κίνα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το ρεπορτάζ, επικαλούμενο πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα, αναφέρει ότι οι κινεζικές αρχές στοχεύουν να αντλήσουν περίπου 2 τρισεκατομμύρια γιουάν (278 δισεκατομμύρια δολάρια), κυρίως μέσω offshore λογαριασμών κινεζικών κρατικών εταιρειών για να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της αγοράς, αγοράζοντας μετοχές στην ηπειρωτική Κίνα μέσω των αγορών του Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι Κινέζοι φορείς χάραξης πολιτικής έχουν επίσης αφήσει στην άκρη 300 δισεκατομμύρια γιουάν τοπικών κεφαλαίων που θα χρησιμοποιηθούν για επενδύσεις σε μετοχές μέσω κρατικών χρηματοοικονομικών εταιρειών όπως η China Securities Finance Corp. ή  η Central Huijin Investment Ltd.

Ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησε 11,4% πέρυσι, σημειώνοντας το τρίτο συνεχόμενο έτος πτώσης. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε σχεδόν 14% το 2023, καθιστώντας το το μεγαλύτερο ασιατικό χρηματιστήριο με τις χειρότερες επιδόσεις.

Το ρεπορτάζ του Bloomberg έρχεται μια ημέρα αφότου ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κιανγκ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Κρατικού Συμβουλίου ότι η χώρα θα εφαρμόσει μέτρα για τη σταθεροποίηση των χρηματιστηρίων της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.