ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Φρανκφούρτη η έδρα της ευρωπαϊκής Αρχής για ξέπλυμα χρήματος

13:18 - 23 Φεβ 2024 | Ειδήσεις
Στη Φρανκφούρτη η έδρα της ευρωπαϊκής Αρχής για ξέπλυμα χρήματος
Ύστερα από σύμφωνη γνώμη Ευρωκοινοβουλίου και Συμβουλίου, χθες Πέμπτη (22/2) το βράδυ, επελέγη η Φρανκφούρτη ως έδρα της AMLA, του νέου φορέα επιβολής της ΕΕ στον αγώνα κατά του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας !

Σε κοινή ψηφοφορία την Πέμπτη, ευρωβουλευτές και πρεσβευτές της ΕΕ επέλεξαν τη Φρανκφούρτη για να φιλοξενήσει την κεντρική αρχή επιβολής της ΕΕ στον αγώνα κατά του βρώμικου χρήματος, την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας (AMLA).

Εννέα υποψήφιοι συνολικά υπέβαλαν αίτηση για να φιλοξενήσουν την AMLA και παρουσίασαν τις υποψηφιότητές τους σε κοινές δημόσιες ακροάσεις. Στην ψηφοφορία, η Φρανκφούρτη έλαβε την πλειοψηφία των έγκυρων ψήφων στον 1ο γύρο ψηφοφορίας και επιλέχθηκε να φιλοξενήσει το πρακτορείο.

Οι συνεισηγητές Emil Radev (ΕΛΚ, Βουλγαρία) και Eva Maria Poptcheva (Ανανέωση, Ισπανία) δήλωσαν:

«Η AMLA θα αλλάξει το παιχνίδι στην πάταξη του βρώμικου χρήματος στην ΕΕ. Θα εποπτεύει τις πιο επικίνδυνες χρηματοπιστωτικές οντότητες, θα επιβλέπει τον μη χρηματοπιστωτικό τομέα και θα διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην αποτροπή της παράκαμψης στοχευμένων οικονομικών κυρώσεων από τους φοροφυγάδες.

Τώρα που το Κοινοβούλιο έχει ισότιμο λόγο στην επιλογή της έδρας του οργανισμού, κάναμε τη διαδικασία πιο διαφανή με κοινές δημόσιες ακροάσεις και εισαγάγαμε συγκεκριμένα κριτήρια επιλογής για να διασφαλίσουμε ότι η τοποθεσία επιτρέπει στην Αρχή να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντα και τις εξουσίες της. Συγχαρητήρια στον νικητή, Φρανκφούρτη!».

Νίκος Ρούσσης- Στρασβούργο     

Τελευταία τροποποίηση στις 13:20 - 23 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.