ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πετρέλαιο: Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων από τον ΟΠΕΚ

19:08 - 08 Οκτ 2020 | Εμπορεύματα
Πετρέλαιο: Επί τα χείρω αναθεώρηση των προβλέψεων από τον ΟΠΕΚ
Χαμηλότερα αναθεώρησε ο ΟΠΕΚ την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου, δεδομένου ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία είναι αντιμέτωπη με «μια υπαρξιακή κρίση» στον απόηχο της πανδημίας.

Ειδικότερα, στην έκθεση World Oil Outlook, το πετρελαϊκό καρτέλ προβλέπει ότι η ζήτηση για πετρέλαιο παγκοσμίως θα αυξηθεί κατά 10 εκατ. βαρέλια την ημέρα μακροπρόθεσμα, στα 109,3 εκατ. το 2040 και στα 109,1 εκατ. το 2015.

Η υποβάθμιση των προβλέψεων είναι της τάξης του 1 εκατ. σε σχέση με την έκθεση του Νοεμβρίου. Η παγκόσμια ζήτηση διαμορφώθηκε στα 99,7 εκατ. βαρέλια την ημέρα το 2019.

«Το έτος 2020 θα μείνει στη μνήμη πρωτίστως για την πανταχού παρουσία, καθώς και την άνευ προηγουμένου έκταση και ένταση της πανδημίας της Covid-19. Από μια ενεργειακή σκοπιά, η ύφεση που προκάλεσαν τα μέτρα καραντίνας έχει οδηγήσει στη μεγαλύτερη πτώση της ενεργειακής και πετρελαϊκής ζήτησης στην ιστορία» τονίζει στην έκθεση ο ΟΠΕΚ.

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο ΟΠΕΚ υπογραμμίζει ότι «το μεγαλύτερο ερώτημα όσον αφορά τις αγορές ενέργειας και πετρελαίου» είναι κατά πόσον θα υπάρξει μακροπρόθεσμος αντίκτυπος στην καταναλωτική συμπεριφορά και ως εκ τούτου και στην ενεργειακή ζήτηση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.